reklam
reklam

12 SANATÇININ ORTAK SERGİSİ ‘DEVRİDAİM’ CKM’DE

Eklenme Tarihi: 7 Aralık 2019, Cumartesi - 10:43   Okunma Sayısı: 100023
Doğum, yaşam ve ölüm döngüsünü kendi bakış açıları ile yorumlayan 12 sanatçının eseri ‘Devridaim’ adlı sergide buluşuyor.

Caddebostan Kültür Merkezi(CKM) Sanat Galerisinde 6-29 Aralık tarihleri arasında görülebilecek serginin temel kavramlarını ‘bilinç’ ve ‘özgürlük’ oluşturuyor.

Süreklilik içeren döngüyü doğumun bir başlangıç, ölümün bir son olmadığı fikri üzerine kuran Devridaim sergisinde, farklı tekniklere sahip sanatçılar dünyayı algılayış biçimlerini kendilerine göre yorumluyor. Küratörlüğünü Seda Yavuz’un üstlendiği sergide Gökhan Deniz, Gözde Başkent, Gülen Eren, Güneş Acur, Hüseyin Rüstemoğlu, Ilgen Arzik, Mihriban Mirab, Mustafa Özbakir, Özgül Arslan, Rugül Serbest, Şenay Ulusoy ve Uğur Yurdakul’un eserleri yer alıyor.

 

Küratör Seda Yavuz’a göre “Sergi, 12 sanatçının paylaştığı, doğum-yaşam-ölüm döngüsüne bakışlarını sunacak. Ne 12 havari ne de 12 ay, tüm simgelerden arınmış 12 kişi… Kutsal bir üçlü değil; doğum-yaşam ve ölüm üçlüsü, tam da bu döngü üzerine odaklanılacak.”.

 

 

 

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: GAMZE YILMAZ

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam