reklam
reklam

Sinop merkezli FETÖ/PDY operasyonunda 2 kişi tutuklandı

Eklenme Tarihi: 26 Mayıs 2016, Perşembe - 11:00   Okunma Sayısı: 141976

SİNOP

Sinop'un Boyabat ilçesi ile Çorum ve Samsun'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınan 15 şüphelinden 2'i tutuklandı, diğerleri serbest bırakıldı.

Boyabat Cumhuriyet Başsavcısı Salih Şengöz, yaptığı yazılı açıklamada, FETÖ/PDY terör örgütü üyeliği ile ilgili yürütülen soruşturma kapsamında Boyabat Sulh Ceza Hakimliğinin kararına istinaden Boyabat ilçe merkezi ile Çorum ve Samsun'da 22 şüpheliye ait bazı ikametgah ve iş yerlerinde arama yapıldığını belirtti.

Yapılan aramalarda şüphelilerin ev ve iş yerlerinde bulunan bir kısım dijital materyale el konulduğunu bildiren Şengöz, şunları kaydetti:

"Şüphelilerden bir kısmı kendisi teslim olmuş, bir kısmı da yakalanmış, böylece 15 şüpheli hakkındaki yakalama kararı infaz edilmiştir. 5 şüpheli Cumhuriyet Başsavcılığımızca ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakılmıştır. Adli kontrol tedbiri talep edilen 6 şüpheli hakkında Boyabat Sulh Ceza Hakimliği adli kontrol kararı vermiştir. Tutuklanması talep edilen 4 şüpheliden ikisi tutuklanmış, diğer iki şüpheli hakkında da adli kontrol kararı verilmiştir. Haklarında yakalama kararı çıkarılan 6 şüpheli ise henüz yakalanamamıştır. Bu şüphelilerin dışında 19 kişinin de ifadesine başvurulmuştur."

Sinop'un Boyabat ilçesi ile Çorum ve Samsun'da 24 Mayıs'ta gerçekleştirilen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında haklarında gözaltı kararı verilen 22 kişiden 15'i gözaltına alınmış, bir kişinin ise aynı suçtan Çorum Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında tutuklu olduğu belirlenmişti.

Kaynak: AA
Editör: AA

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam