reklam
reklam

Sakarya'daki FETÖ/PDY operasyonunda 10 zanlı adliyede

Eklenme Tarihi: 26 Mayıs 2016, Perşembe - 10:00   Okunma Sayısı: 140907

SAKARYA

Sakarya'da Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturmada gözaltına alınan 10 şüpheli adliyeye sevk edildi.

Alınan bilgiye göre, hakkında gözaltı kararı bulunan S.A, İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ekiplerince yakalandı.

Gözaltına alınan 10 zanlı, Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesine getirilerek sağlık kontrolünden geçirildi. Dernek Başkanı M.A. ile D.U, A.G, Z.K, O.B, H.A, N.Ş, A.Y, Ç.Ç. ve S.A, daha sonra adliyeye sevk edildi.

Dün, Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığının koordinesindeki KOM Şube Müdürlüğü ekiplerince, FETÖ/PDY'ye finansman sağlayan kuruluşlarla örgüt yapılanması içerisinde faaliyet gösterenlere yönelik İl Dernekler Müdürlüğünün ihbarı üzerine soruşturma genişletilmişti.

Kriminal polis laboratuvarınca yapılan tespitler, Sakarya İl Dernekler Müdürlüğünün raporu ve Cumhuriyet Başsavcılığının koordinesinde KOM Şube Müdürlüğünce yapılan çalışmalar neticesinde, ilde faaliyet gösteren bir derneğin terör örgütü FETÖ/PDY içinde kurulan ve faaliyet gösteren bir yapı olduğuna ilişkin bilgiler elde edilmesi üzerine, derneğin yönetim ve denetim kurulu üyeleri oldukları tespit edilen 12 zanlının, "terör örgütü FETÖ/PDY'ye üye olmak, özel belgede sahtecilik ve Dernekler Kanunu'na muhalefet" suçlarından gözaltına alınmasına karar verilmişti.

Operasyonda, Dernek Başkanı M.A. ile D.U, A.G, Z.K, O.B, H.A, N.Ş, A.Y. ve Ç.Ç. gözaltına alınmış, 3 kişinin yakalanması için de çalışma başlatılmıştı.

Kaynak: AA
Editör: AA

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam