reklam
reklam

Erdoğan: FETÖ meselesi ele alacağımız konular arasında en üst sıralarda

Eklenme Tarihi: 12 Kasım 2019, Salı - 11:02   Okunma Sayısı: 136104
Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD ziyaretine ilişkin, "FETÖ meselesi, ele alacağımız konular arasında en üst sıralardadır." dedi.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Esenboğa Havalimanı'ndan ABD'nin başkenti Washington'a hareketinden önce basın toplantısı düzenledi.

FETÖ meselesinin ele alınacak konular arasında en üst sıralarda olduğunu belirten Erdoğan, şunları kaydetti:

"Pensilvanya'daki terörist başının ülkemize iadesi için bugüne kadar birçok adım atttık, atmayı da sürdüreceğiz. Tüm darbeciler yargı önünde hesap verene kadar peşlerini bırakmamakta kararlıyız."

"Trump ile sorunların çözüme kavuşturulması noktasında hemfikiriz"

Erdoğan, "İlişkilerimizdeki sisli havaya rağmen Trump'la sorunların çözüme kavuşturulması ve ilişkilerimizin geliştirilmesi noktasında hemfikiriz." diye konuştu.

"Ferhat Abdi Şahin'in bir terörist olduğunu belgeleriyle ifade edeceğiz"

Ferhat Abdi Şahin'in bir terörist olduğunu, böyle bir teröristle görüşmelerinin yanlış olduğunu belgeleriyle ifade edeceklerini dile getiren Erdoğan, "Terörle mücadele öncelikli konumuzu oluşturmaktadır. Her iki ülkenin güvenliğini ilgilendiren konularda yeni bir dönemi başlatmak istiyoruz." şeklinde konuştu.

"Rusya ve ABD terör örgütlerini temizleyemedi"

Rusya ve ABD'nin terör örgütlerini temizleyemediğine dikkati çeken Erdoğan, "Bunları Trump'la, dönünce de Putin'le telefon görüşmesiyle değerlendireceğiz." dedi.

"Türkiye'ye Kıbrıs'taki gelişmelerle ilgili gözdağı vermeye kalkmayın"

AB'ye seslenen Erdoğan, "Türkiye'ye Kıbrıs'taki gelişmelerle ilgili gözdağı vermeye kalkmayın. Biz bunları da pek takmayız, yolumuza devam ederiz." ifadelerini kullandı.

"Türkiye'ye karşı tavrınızı gözden geçirin"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AB'nin tavrıyla ilgili, "Bu kadar DEAŞ'lıyı cezaevinde bulunduran, Suriye tarafında kontrol altında tutan Türkiye'ye karşı tavrınızı gözden geçirin." diye konuştu.

Kaynak: AA
Editör: AA

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam