reklam
reklam

Ünlü isimlerden büyük destek

Eklenme Tarihi: 11 Kasım 2019, Pazartesi - 12:13   Okunma Sayısı: 174515
Nesfit’in “Elim Sende” çağrısı meme sağlığında farkındalık yaratıyor

 

Nesfit, 6 yıldır olduğu gibi bu yıl da kadınlara, kendi kendilerine kontrollerini yapabileceklerini ve erken teşhise imkan tanıyan bu kontrolün ileride ortaya çıkabilecek sorunlar karşısında hayat kurtaracak kadar önemli olduğunu hatırlatıyor. Doğa Rutkay, Ezgi Eyüpoğlu, İrem Helvacıoğlu, Şebnem Bozoklu ve Ebru Şahin gibi ünlü isimler, Nesfit’in sosyal medyadaki “Elim Sende” hareketine bu yıl da büyük destek verdi.

 

Kadınları güzel düşünmeye, güzel hareket etmeye ve güzel beslenmeye davet eden Nesfit, Meme Kanseri Farkındalık Ayı kapsamında Meme Sağlığı Derneği (MEMEDER) işbirliğiyle kadınları bilinçlendirme çalışmalarına devam ediyor. Meme Kanseri Farkındalık Ayı kapsamında “Kontrol Sende” kampanyasıyla kadınlara bir kez daha erken tanı ve tedavi şansı veren Nesfit, erken teşhise imkan tanıyan kendi kendine kontrolün ileride ortaya çıkabilecek sorunlar karşısında oldukça önemli olduğunu hatırlatıyor. Bu yıl 15.000 kadının hayatına dokunmayı hedefleyen Nesfit’in, ünlü isimlerin de destek verdiği “Elim Sende” hareketi, yüzbinlerce kadına meme sağlığının önemini anlatıyor.

 “Elim Sende” hareketine destek olan ünlüler kampanyayla ilgili şunları söyledi:

Doğa Rutkay

Mariya Hanım yıllardır bizimlesin, doğumumda bile yanımdan ayrılmadın. Şimdi de bebeklerin eli, ayağı, gözü oldun! Bebeleri seninle büyütüyoruz Ve sağlığın, en az bizimle olman kadar önemli!! @nesfitturkiye ve @memeder her sene olduğu gibi bu sene de meme sağlığımız için elle muayene yapmamızı hatırlattı. Lütfen kontrollerini atlama, benim #ElimSende, seninki de sevdiklerinin üzerinde olsun!

Ezgi Eyüpoğlu

Biz 10 sene önce annemle erken teşhis sayesinde atlattık bu hastalığı @nesfitturkiye ve @memeder her sene olduğu gibi bu sene de meme sağlığımız için elle muayene yapmamızı hatırlattı. Lütfen atlama, benim #ElimSende, seninki de sevdiklerinin üzerinde olsun!

İrem Helvacıoğlu

Sen benim canımsın, biliyorsun değil mi? O halde kendine çok dikkat etmen gerektiğinin de farkındasındır! @nesfitturkiye & @memeder’in Pembe kurdele hareketi bu yıl da sürüyor. Her ay elle muayeneni yapmayı unutma, olur mu? Benim #ElimSende, seninki de kendinin ve sevdiklerinin üzerinde olsun!

Şebnem Bozoklu

@nesfit ve @memeder’in Pembe Kurdele hareketiyle bir kez daha hatırladım! Sen benim için çok değerlisin ve her zaman #ElimSende. Sen de sevdiğin bir kadına #ElimSende de! Bu farkındalık zincirinin bir parçası ol!

Memeder’e yapılan bağışlar kadınların hayatına dokunuyor!

 

Dünyada 10, Türkiye’de ise 6 yıldır “Pembe Kurdele” hareketi kapsamında çalışmalar yürüten Nesfit, “Kontrol Sende” kampanyasıyla kadınlara, kendi kendilerine kontrollerini yapabileceklerini ve erken teşhise imkan tanıyan bu kontrolün ileride ortaya çıkabilecek sorunlar karşısında hayat kurtaracak kadar önemli olduğunu hatırlatıyor.

 

Kadınların hayatında önemli değişimler yaratmayı hedefleyen Nesfit, “Kontrol Sende” diyerek satışa sunduğu pembe kurdeleye destek paketleriyle tüketiciler adına Memeder’e bağış yapıyor. Pembe kurdeleye destek paketlerinden elde edilecek gelirle Nesfit, Memeder’in meme sağlığını bilinçlendirme çalışmalarında, bu yıl da binlerce kadına; erken tanı ve tedavi şansı verecek.

Nesfit’in geçtiğimiz yıl sosyal medyada başlattığı #KontrolSende kampanyası, meme kanseri ile mücadele kapsamında kadınlarda erken teşhisi teşvik edecek bir davranış değişikliği yaratmayı hedefliyor. Bu amaçla başlatılan #ElimSende hareketi, kadınlara her ay kendi kendilerine muayenelerini yapmaları için hatırlatmada bulunuyor.

 

Ekim Ayı - Meme Kanseri Farkındalık Ayı

2004 yılından bu yana meme kanseri hakkındaki farkındalığı artırmak, erken teşhis ve tedaviyi desteklemek amacıyla ekim ayı tüm dünyada ve Türkiye’de meme kanseri bilinçlendirme ve farkındalık ayı olarak belirlenmiştir. Ay boyunca gerek sivil toplum kuruluşları gerekse Sağlık Bakanlığı tarafından yurt genelinde eğitimler ve bilinçlendirme kampanyaları düzenlenmektedir.

 

Nestlé Hakkında:

Dünyanın lider beslenme, sağlık ve iyi yaşam şirketi Nestlé’nin temelleri 1866 yılında İsviçre’nin Vevey kasabasında atılır. Şirketin kurucusu Henri Nestlé dünyanın ilk hazır bebek mamasını geliştirir. Farine Lactée” adı verilen süt bazlı bebek maması olan bu ilk Nestlé ürünü, şirketin insanı ve sağlığı her şartta öncelikli tutma, bilimsel araştırma kalite, güven, gibi temel değerlerinin de bir sembolü olur.

Nestlé, 153 yılı aşkın bir sürede yeni ürünler, yeni kategoriler ile istikrarlı bir şekilde büyümüş ve dünya gıda ve beslenme sektörünün lideri haline gelmiştir. Bugün Nestlé 500’e yakın fabrikası 328,000 çalışanı ile dünyanın neredeyse tüm ülkelerinde faaliyet göstermektedir.

4 kıtada 34 merkezde 5000 kişilik bir ekiple AR-GE çalışmaları yürüten Nestlé ve AR-GE’ye her yıl yaptığı 1,7 milyar doların üzerindeki yatırımla araştırma geliştirme konusunda da gıda firmaları arasında lider konumdadır. 1909 yılında, ülkemize giren Nestlé Türkiye’nin en köklü gıda firmalarındandır. 1927’de Türkiye’deki ilk çikolata fabrikasını kurarak üretime başlayan Nestlé, bugün 12 kategoride 800‘ ün üzerinde ürünü ve 50‘ye yakın markasıyla faaliyet göstermektedir. Üretimini Bursa Karacabey ve Bursa Kestel’deki fabrikalarında gerçekleştiren, Nestlé Türkiye’de satılmakta olan ürünlerinin %92’sini Türkiye’de üretmektedir. 100 yılı aşkın süredir Türkiye’de faaliyet gösteren Nestlé bugün 3800 kişiye doğrudan, 7000’in üzerinde kişiye dolaylı olarak istihdam sağlamaktadır. Nestlé, Türkiye’deki üretim üssünden başta Ortadoğu ve Kuzey Afrika olmak üzere bölge ülkelerine ihracat gerçekleştirmektedir. www.nestle.com.tr |www.facebook.com/NestleTurkiye

 

 

Memeder Hakkında

''2007 Eylül ayında kurulan Meme Sağlığı Derneği "MEMEDER", güncel bilimsel yanı ağırlıkta olan bir dernektir. Meme sağlığıyla ilgilenen pek çok farklı uzmanın yanı sıra, hem sağlıklı hem de meme kanserini deneyimlemiş kadınlar ve yakınları tarafından kurulmuş ve halen hizmet üretmekte olan dernek, kadınların daha sağlıklı olması için “halkla iç içe olmayı” misyon edinmiştir. Bu kapsamda 2 Ocak 2009 tarihinde başlayan "10 Yıllık - Bahçeşehir Mamografik Meme Kanseri Tarama Programı ile, 40-69 yaşlar arasındaki kadınlar, her iki yılda bir kez Derneğin Tarama Merkezine davet edilerek, ücretsiz taramaları gerçekleştirilmiştir. Toplamda 8823 kadın en az bir kez, on yıl boyunca 27.754 kez mamografi muayenesinden geçmiştir. Derneğin merkezinde, her taranan kadına, ek olarak klinik meme muayenesi ve gerekli durumda meme ultrasonografi muayenesi yapılmıştır. Taramada şüpheli olarak saptanan kadınlardan 130’una erken evre meme kanseri teşhisi konularak, erken tedaviye erişimleri sağlanmış, tedavilerinin ardından sürekli ve devamlı izlemleri yine merkezde sürdürülmeye devam edilmektedir. Türkiye'de ilk ve tek olarak beş ayrı turda, 10 yıllık süre içinde mamografik meme kanseri taraması yürütülmüş, topluma dayalı, sağlıklı 40-69 yaş kadınlara ücretsiz, düzenli, periyodik, kalite standartlarına uygun ücretsiz tarama hizmeti sunulmuştur. Meme Sağlığı Derneği, bu bilimsel tarama programının yanında, meme kanseri ile ilgili toplumu ve kadınları bilgilendirmek için pek çok farklı ortamda hem eğitimlerini hem farkındalık etkinliklerini aralıksız sürdürmektedir' 'http://memeder.org/

 

Bilgi İçin:

Hatem Vural / Essance İstanbul İletişim Danışmanlığı / 212 282 40 85 [email protected]

Tutku Saraç / Essance İstanbul İletişim Danışmanlığı / 212 282 40 85 [email protected]

Kaynak: HABER BÜLTENİ
Editör: HABER BÜLTENİ

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam