reklam
reklam

İBB, SİBER GÜVENLİK ZİRVESİ’NDE İSTANBUL’UN DİJİTAL DÖNÜŞÜMÜNÜ ANLATTI

Eklenme Tarihi: 8 Kasım 2019, Cuma - 11:17   Okunma Sayısı: 129593
İBB bilişim grubu kuruluşları olan Bilgi İşlem Daire Başkanlığı, İSTTELKOM AŞ ve BELBİM AŞ yöneticileri, Fortinet Güvenlik Zirvesi’nde İstanbul’un telekomünikasyon alanındaki dijital dönüşümünü anlattı.

 

İSTANBUL

İstanbul Four Seasons Bosphorus Otel'de gerçekleştirilen Fortinet Güvenlik Zirvesi’nde katılan yerli ve yabancı uzmanlar, dünyada siber tehditlerle mücadele yöntemleri ile siber güvenliğin geleceğini değerlendirdi.

Zirve kapsamında İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından düzenlenen “Dijital Dönüşüm ve İstanbul” başlıklı panelde konuşan Bilgi İşlem Daire Başkanı Erol Özgüner, İBB’nin gündeminde Akıllı Şehir kavramının olduğunu söyledi.

İBB’nin veri merkezinin çok önemli bir dijital yatırım olduğunu ifade eden Özgüner, İstanbul’un ürettiği büyük veriyi yöneterek daha iyi hizmet üretmeyi hedeflediklerini kaydetti. Özgüner, İBB’nin enformasyon teknolojileri alanındaki tecrübelerini İSMEK vasıtasıyla tüm vatandaşlara aktarmak istediklerini belirtti.


İSTANBUL’A LORAWAN ALTYAPISI GELİYOR

Nesnelerin İnterneti(IoT) alanında İSTTELKOM ile birlikte çalıştıklarını belirten Özgüner, “Tüm İstanbul’u kapsayacak Lorawan altyapısı ile başta uzaktan sayaç okuma sistemleri olmak üzere birçok Akıllı Şehir hizmetini sunacağız” dedi.

Fiber altyapının dijital dönüşümün vazgeçilmez bir parçası olduğunu belirten İSTTELKOM Genel Müdürü Nihat Narin de Akıllı Şehirler için telekomünikasyon altyapısının önemini vurgulayarak şöyle konuştu;


FİBER ALTYAPISI GELİŞTİRİLMELİ

“Telekomünikasyon sektörü stratejik bir alandır. Fiber erişim altyapısı kurulumunun ekonomik açıdan makul olmadığı kırsal bölgeler için alternatif çözümlerin teşvik edilmesi gerekmektedir. İstanbul’da kişi başına düşen fiber uzunk 3,1 metre, Stockholm’de ise 770 metre. Türkiye fiber pazarı, gelişmiş ülkelerin oldukça gerisinde kaldı.”

Narin, Önümüzdeki dönem geniş bant kullanımı ve altyapı ihtiyacı daha da artacağına dikkat çekerek, “GSM operatörlerinin yatırım yapma endişesi kalite sorunu doğurabilir. Bu nedenle şimdiden fiber altyapısı ve alternatif çözümler devreye alınmalı hazırlıklarda gecikilmemeli. Yerel idareler, operatörler ve merkezi yönetimin bu alanda her zamankinden çok daha yakın birlikte çalışmaya ihtiyaç duymaktadırlar. İSTTELKOM olarak önceliğimiz ticari yaklaşım değil kamu hizmetidir. Sektörün önünü açmak için operatör ve alternatif işletmeciler ile işbirliğimizi arttıracağız” ifadelerini kullandı.


İSTANBULKART’IN 20 MİLYON AKTİF KULLANICISI MEVCUT

İstanbulkart’ın şehir yaşantısındaki yeri ve vizyonu hakkında bilgi veren BELBİM Genel Müdürü Yücel Karadeniz ise, “Aktif 20 milyon kullanıcısı olan İstanbulkart’ı yeni dönemde alışverişten, kültür - sanat etkinliklerine, İSPARK otoparklarından yemek alışverişlerine kadar etkin bir ödeme aracı olarak kullanılmaya başlıyor” diye konuştu.

Kaynak: HABER BÜLTENİ
Editör: HABER BÜLTENİ

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam