reklam
reklam

Dünya İnsani Zirvesi'ne doğru

Eklenme Tarihi: 19 Mayıs 2016, Perşembe - 10:00   Okunma Sayısı: 112950

İSTANBUL

Türkiye'nin ev sahipliğinde ilk defa 23-24 Mayıs'ta İstanbul’da düzenlenecek Birleşmiş Milletler (BM) Dünya İnsani Zirvesi için Atatürk Havalimanı'nda da bazı hazırlıklar yapıldı.

BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun'un girişimiyle, BM İnsani İşler Eşgüdüm Ofisi'nin (UNOCHA) organizasyonunda yapılacak zirvenin çok sayıda liderin katılımıyla gerçekleşmesi bekleniyor.

Bu doğrultuda zirve için Türkiye'ye gelecek ülkelerin devlet ve hükümet başkanları ile bazı temsilciler için Atatürk Havalimanı'nda bazı düzenlemeler ve hazırlıklar yapıldı. Zirveye katılacak ülkelerin temsilcilerin giriş ve çıkışları için havalimanında üç nokta belirlendi.

Buna göre bir süre önce havalimanındaki askeri alandan aprona dahil edilen bölüme, zirve için gelen özel uçaklar park edebilecek. Misafirler, bu alana park edecek uçaklardan inerek, özel araçlarla konaklayacağı otellere ya da zirvenin yapılacağı İstanbul Kongre Merkezi'ne hareket edebilecek.

Ayrıca özel veya tarifeli uçaklarla İstanbul'a gelecek misafirler, Atatürk Havalimanı Devlet Konukevi ile VİP Salonu'nda da giriş ve çıkış yapabilecek.

Polis ekipleri, zirve dolayısıyla Atatürk Havalimanı ile apronda alınan güvenlik önlemlerini arttırdı.

Kaynak: AA
Editör: AA

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam