Warning: imagecreatefromjpeg(/var/www/vhosts/sonangazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/../dosyalar/gorsel/2019/10/28/12.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /var/www/vhosts/sonangazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 44

Warning: imagesx() expects parameter 1 to be resource, bool given in /var/www/vhosts/sonangazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 3

Warning: imagesy() expects parameter 1 to be resource, bool given in /var/www/vhosts/sonangazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 4

Warning: Division by zero in /var/www/vhosts/sonangazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 11

Warning: imagecopyresampled() expects parameter 2 to be resource, bool given in /var/www/vhosts/sonangazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 28
reklam
reklam

Off-road parkurlarının kadın pilotu

Eklenme Tarihi: 28 Ekim 2019, Pazartesi - 12:14   Okunma Sayısı: 117456
Off-road parkurlarında mücadele veren 20 yaşındaki Melis Aksöz, bu alanda tecrübe kazanıp, ülkesini uluslararası yarışlarda temsil etmeyi hedefliyor.

Küçük yaşlardan itibaren ailesiyle off-road organizasyonlarını izlemeye giden Melis Aksöz, babasının desteğiyle 18 yaşına girer girmez bir araç alarak yarışlara katılmaya karar verdi. 

Zorlu parkurlarda kendisinden yaşça büyük erkek ve kadın rakiplerine karşı mücadele eden Aksöz, katıldığı yarışlarda zaman zaman kaza yaşasa da azmiyle hemcinslerine örnek oluyor.

Katıldığı ulusal yarışlarda "en genç kadın pilot" olarak yer almanın gururunu yaşayan Aksöz, kendisini yetiştirip uluslararası müsabakalarda yer almayı amaçlıyor.

Aksöz: "Burada hepimiz eşitiz"

Türkiye Off-Road Şampiyonası'nda 54 Otomobil Sporları Kulübü adına yarışan, Türkiye'nin ilk ve tek kadın trial pilotu olan Melis Aksöz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, off-road sporuna babasının desteğiyle başladığını, daha sonra araç alıp yarışmalara katıldığını söyledi.

Geçen yıl profesyonel olarak yarışmaya başladığını aktaran Aksöz, "Türkiye Off-Road Şampiyonası'ndaki ikinci yarışım. 2018 Marmara X-Trial Kupası'nda tek kadın pilot olarak yarışıyordum. Kadın pilot olmanın aşırı bir ayrıcalığı yok aslında. Tek farkımız kas gücü biraz bizi zorluyor. Onun dışında burada hepimiz eşitiz." diye konuştu.

Her zaman çok güzel tepkiler aldığını anlatan Melis Aksöz, "Bu işi bir kadın olarak yaptığım için beni tebrik eden, destekleyen çok fazla insan var. Türkiye'de, 'Motor sporları erkek sporudur.' diye bir algı var ama ben herhangi bir sporun cinsiyetle tanımlanması taraftarı değilim. Spor hepimiz içindir. Sağolsun ağabeylerimiz, kardeşlerimiz bize çok yardımcı oluyor." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA
Editör: AA

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam