reklam
reklam

Himmet paraları ABD'ye aktarılmış

Eklenme Tarihi: 18 Mayıs 2016, Çarşamba - 08:00   Okunma Sayısı: 186177

ANKARA

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının, 2010 KPSS'de soruların sızdırılması iddialarına ilişkin soruşturması kapsamında tutuklanan bazı şüphelilerden o dönemde toplanan paraların, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) ile bağlantılı oldukları öne sürülen ABD ve Kanada'daki kuruluşlara ve derneklere aktarıldığı belirlendi.

Savcılığın, şüphelilerin tutuklanması talebiyle Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğine gönderdiği sevk yazısında, 2010 KPSS Eğitim Bilimleri sınavına girip 100 ve üzeri net yapan şüphelilerin aralarındaki telefon trafiği ve MASAK'ın tespit ettiği transferlerini gösteren grafikler de yer aldı.

Sınava giren 52 şüphelinin aktardığı paralar 17 kişide toplandı

Rapora göre, sınava giren 52 şüphelinin aktardığı paralar, soruşturma kapsamındaki sınava girmeyen 17 kişide toplandı. Bu kişiler paraları, FETÖ/PDY ile bağlantılı oldukları öne sürülen ABD'deki Well-Spring Cultural Education, Brooklyn Amity School ve Metropolitan Education, Consulting Services isimli kuruluşlar ile Kanada'da faaliyet gösteren Kanada-Türkiye Dostluk Derneği'ne aktardı.

Buna göre, 2010 KPSS'de 100 ve üzeri net yapan şüphelilerden Ramazan Ö'nün 325 bin 609 lirayı Kanada-Türkiye Dostluk Derneği'ne gönderdiği tespit edildi.

Sınava girmeyen ve paraların toplandığı 17 kişiden Fedai Ö, 15 bin 711 lirayı FETÖ/PDY ile bağlantılı olduğu ileri sürülen ABD'deki Metropolitan Education, Consulting Services'e yolladı.

MASAK raporuna göre, yine sınava girmeyen fakat şüphelilerin para aktardığı Süleyman Ö. 12 bin 247 lirayı, FETÖ/PDY ile bağlantılı olduğu öne sürülen ABD'deki Well-Spring Cultural Education'a, Recep U. ise 6 bin 943 lirayı Brooklyn Amity School'a aktardı.

Sevk yazısında, aralarında, "Balyoz Planı" davasında yargılanan bazı sanıklara "kumpas" kurulduğu iddiasıyla tutuklanan Mehmet Baransu'nun ağabeyinin eşi A.B. ve kayınbiraderinin eşi A.A'nın da olduğu şüphelilerin HTS kayıtları da yer aldı.

Kaynak: AA
Editör: AA

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam