reklam
reklam

BAL Ligi 24hafta

ÖZEL HABER

SAĞLIKLI YAŞAM KARAVANI YOLA ÇIKIYOR

Eklenme Tarihi: 24 Ekim 2019, Perşembe - 11:16   Okunma Sayısı: 131635
Karavanla, Okullarda ve Mahallelerde Uzman Diyetisyenler Eşliğinde Sağlıklı Yaşam Taramaları Gerçekleştirilecek...

Eğitim ve sağlık konularında gerçekleştirdiği projelerle dikkat çeken Eyüpsultan Belediyesi, sosyal belediyecilikte bir ilke imza atıyor. “Eyüpsultan Belediyesi Sağlıklı Yaşam Karavanı”, 25 Ekim Cuma günü yola çıkıyor. Uzman diyetisyenler ve vücut kitle indeksi ölçüm cihazlarının bulunduğu Sağlıklı Yaşam Karavanı’nın ilk durağı Rami Yeni Mahalle Tantavi İlkokulu olacak. Karavan her hafta 3 okula, bir de mahalleye giderek sağlıklı yaşam taraması gerçekleştirecek.

 25 Ekim Cuma sabahı saat 11.00’de ilkokulun bahçesinde öğrenciler belediyenin Sağlıklı Yaşam Karavanı’nda tartılacak, boy ve kilo ölçümü yapılacak. Kilo fazlası olan ve risk grubuna giren öğrencilere randevu verilerek Eyüpsultan Belediyesi Sosyal Destek Hizmet Müdürlüğü’ndeki diyet bölümüne yönlendirme yapılacak. Burada kişiye özel diyet listeleri hazırlanıp tedavi gerçekleştirilecek.

Eyüpsultan Belediyesi’nin ücretsiz diyetisyen hizmetini mahallelere ve okullara taşıdığı bu projeyle ilçedeki obezitenin önlenmesi, sağlıklı yaşam, doğru beslenme konularında bilgilendirme yapılması, diyetisyene gidemeyen vatandaşlara bu konuda ücretsiz destek olunması amaçlanıyor.

Bu projenin, tüm dünyada yaygınlaşan ve tehlikeli bir boyuta ulaşan obeziteyi önlemede ve sağlıklı, uzun yaşam için çok önemli olduğunu belirten Deniz Köken, “Belediyemizin diyetisyenleri, ilçemizdeki tüm okullarımızı dolaşarak  çocuklarımızın vücut kitle endeksi ölçümünü yapacak. Diyetisyenimiz ayrıca bu konuda bilgiler, mini seminerler verecek. Her şeyin başı sağlık. Sağlıklı yaşam için dengeli ve doğal beslenmeye dikkat etmemiz gerekiyor. Birçok tehlikeli hastalığın tetikleyecisi olan obezite sorununu ortadan kaldırmak için yerel yönetim olarak bize de sorumluluklar düşüyor. Gönül ister ki bu projemiz diğer ilçelerimize, hatta tüm ülkemize yaygınlaşsın ve çocuklarımız, tüm halkımız bu güzel hizmetten faydalansın. “ dedi.

Sağlıklı Yaşam Karavanı’nın 25 Ekim Cuma günü saat 11:00’de Rami Yeni Mahallesi Tantavi İlkokulu’ndaki programında siz değerli basın mensuplarımızı da aramızda görmekten büyük mutluluk duyacağız.

Saygılarımızla.

Ayla Eyüboğlu

Basın Danışmanı (0532 361 00 48)

 

TARİH: 25 Ekim Cuma 11:00

YER: Tantavi İlkokulu, Rami Yeni Mahalle Numan Efendi Sokak No: 11 Eyüpsultan

Kaynak: HABER BÜLTENİ
Editör: HABER BÜLTENİ

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam