reklam
reklam

İBB ÖNÜNDEKİ EYLEM 40’INCI GÜNÜNDE

Eklenme Tarihi: 14 Ekim 2019, Pazartesi - 10:40   Okunma Sayısı: 218362
İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) iştiraklerinden İSPARK, İSTAÇ, BELTUR, BELBİM, Medya AŞ, İSFALT ve İSTGÜVEN şirketlerinde iş akitleri feshedilen işçiler, belediye önündeki eylemlerine devam ediyor. Belediyenin Sarahçahane’deki binası önünde 28 Ağustos’ta eyleme başlayan işçiler, 40’ıncı gününde de iş akitlerinin feshedilmesini protesto etti.  İşten çıkarılan işçiler, sık sık “Söz namustur”, “Zulme karşı omuz omuza”, “İşçiler burada, namus sözü nerede?”, “Her şey böyle mi güzel olacaktı?”, “Ekmeğimize uzanan eller kırılsın” şeklinde sloganlar attı. 

İSTANBUL

SMS ile işten çıkarıldıklarını öğrenen işçilerin, Saraçhane'deki İBB önündeki bekleyişi sürüyor.

İşten çıkarılan personeller geri alınmak için talepte bulunurken, işleri geri verilene kadar eylemlerine devam edeceklerini söyledi.

İBB iştiraklerinden İSTAÇ A.Ş.'den 200, İstanbul Güvenlik A.Ş.'den 750, Metro İstanbul A.Ş.'den 200, Boğaziçi Yönetim A.Ş.'den 200, Park ve Bahçelerden 185, İspark A.Ş.'den 246, Beltur A.Ş.'den 175, Medya A.Ş.'den 72, Kültür A.Ş.'den 17 ve Belbim A.Ş.'den de 5 işçinin işine son verildi. Çoğu yıllardır İSMEK'te çalışan 2 bin 652 kişi de iş sözleşmesi yenilenmediği için fiili olarak işten çıkarıldığı söyleniyor.

    

“İŞÇİLER İKİ SEÇİM ARASI YA DA SEÇİMDEN HEMEN ÖNCE KURUMA ALINAN KİŞİLER”

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sözcüsü Ongun, İBB'de işten çıkarılan 1244 işçinin iki seçim arası ya da seçimden hemen önce kuruma alınan kişiler olduğunu dile getirmişti.

İBB Sözcüsü Murat Ongun, işten çıkarılan 1244 kişi ile ilgili Twitter’daki hesabından “Bu kişilerin iki seçim arası ya da seçimden hemen önce kuruma alındığını belirten Ongun, "Şehit ve gazi yakınları, engelli çalışanlar, vefat eden personelimiz yerine alınan 1. derece yakınları, devam eden projelerde görevi olan çalışanlarımız işlerine devam etmektedir" demişti. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sözcüsü Murat Ongun Ongun'un açıklamaları şunları ifade etmişti "İBB'deki iş akdi fesihleri ile ilgili bir kısım medyada kamuoyunu yanıltıcı bilgiler yer almaktadır. Kurumumuzdan 1244 kişinin ilişiği kesilmiş olup, bu kişiler 2 seçim arası ya da seçimden hemen önce yapılan alımlardır. 2500 civarı yapılan toplam alımdan, Şehit ve gazi yakınları, engelli çalışanlar, vefat eden personelimiz yerine alınan 1. derece yakınları, devam eden projelerde görevi olan çalışanlarımız işlerine devam etmektedir. Kamuoyuna saygı ile duyurulur."

 

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: ZEHRA EVCİL

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam