reklam
reklam

Ramazanda mülteciler ve terör mağdurları yalnız kalmayacak

Eklenme Tarihi: 12 Mayıs 2016, Perşembe - 11:00   Okunma Sayısı: 128677

KARABÜK 

Türk Kızılayı Genel Başkanı Kerem Kınık, 50 bin terör mağduruna yardımulaştırdıklarını söyleyerek, "Bu rakamı ramazan ayında ikiye katlamayı düşünüyoruz" dedi.

Kınık, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ramazan ayında muhtaçlarla yardım etmek isteyenler arasında köprü vazifesi gördüklerini, özellikle Türkiye'de mülteci olarak bulunanların ve terör mağduru vatandaşların yanında yer alarak ramazanı onlarla geçireceklerini söyledi.

Gıda paketleri ve iftar sofralarıyla bu iki gruba hizmet edeceklerini vurgulayan Kınık, "Mülteci kamplarında ramazan ayının bereketini, şenliğini ve neşesini mülteciler ve çocuklarıyla beraber yaşamaya çalışacağız. Bunlarla ilgili bir seri etkinlik planlıyoruz. Terör mağduru olan vatandaşlarımızın bulunduğu bölgelerde de onların yanlarında olduğumuzu göstermek adına sahurlarda, iftarlarda ve kumanyalarla yardımcı olmaya çalışacağız." diye konuştu.

"Önceliğimiz acil insani yardımların karşılanması"

Terör operasyonlarının devam ettiği Doğu ve Güneydoğu bölgelerinde Kızılayın çok boyutlu insani desteğinin olduğunu aktaran Kınık, "İlk önceliğimiz acil insanı yardımların karşılanması. Toplumsal dayanıklılığın artırılması ve sonraki süreçteki toparlanma döneminde de eğitim, yerleşim, barınma, giyecek, psikososyal destek gibi çok boyutlu alanlarda desteklerimiz devam edecek." ifadelerini kullandı.

Kınık, 365 gün süren bir diğer sorumluluklarının kan olduğunu ve ramazan ayında biraz daha bağışları artırmayı istediklerini belirtti.

Kaynak: AA
Editör: AA

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam