reklam
reklam

'Laikliği anlamayan bir ana muhalefet partisi var'

Eklenme Tarihi: 11 Mayıs 2016, Çarşamba - 15:00   Okunma Sayısı: 143950

ANKARA

 Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, laiklik ile ilgili bir sorunları olmadığını belirterek, "Cumhurbaşkanımız laiklikten ne anladığını bütün Türkiye'ye, dünyaya ilan etti ama burada laikliği anlamayan bir ana muhalefet partisi var." dedi.

Tüfenkci, TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesinde gerçekleştirilen TOBB 72. Genel Kurulunda konuştu. 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun genel kuruldaki konuşmasına atıfta bulunan Tüfenkci, Türkiye'de bir ana muhalefet sorunu olduğunu söyledi.

"Türkiye'nin dönüşümüne önemli katkılar sunan TOBB Genel Başkanı'nı eleştirerek Türkiye'de bir yere varılamayacağını Anamuhalefet Partisi Genel Başkanı hala öğrenememiş." ifadesini kullanan Tüfenci, bakan olduğu günden bu yana TOBB'un önemli çalışmalarına şahitlik ettiğini dile getirdi. 

"Laiklikle sorunumuz yok"

Muhalefetin aklının karışık olduğunu ifade eden Tüfenkci, sözlerini şöyle sürdürdü:

"(Kılıçdaroğlu) Diyor ki 'Türkiye'de laiklik niye tartışılıyor?' Laikliğin tartışılmasına neden olan kendi uygulamaları. Kendi tarihlerine baksanız, 28 Şubat'taki laiklik uygulamalarına baksanız, daha önceki laiklik uygulamalarına baksanız o zaman Türkiye'de niye laiklik tartışılıyor onu kendisi çok daha iyi bilebilir. Bizim laiklikle sorunumuz yok. Cumhurbaşkanımız laiklikten ne anladığını bütün Türkiye'ye, dünyaya ilan etti ama burada laikliği anlamayan bir anamuhalefet partisi var." 

CHP'nin Anayasa'nın değişmesini istemediğini savunan Tüfenkci, "Darbe anayasasını savunacak kadar tutucu olan bir muhalefet partisi Türkiye'yi nasıl geliştirecek?" diye konuştu.

AK Parti hükümeti olarak iş dünyası ile işbirliği yapmaya devam edeceklerinin altını çizen Tüfenkci, Türkiye'yi büyütmek ve kalkındırmak istediklerini söyledi. 

Kaynak: AA
Editör: AA

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam