reklam
reklam

Diyarbakır'da terör saldırısı: 3 ölü, 45 yaralı

Eklenme Tarihi: 11 Mayıs 2016, Çarşamba - 09:00   Okunma Sayısı: 143782

DİYARBAKIR

Alınan bilgiye göre, Diyarbakır'ın merkez Bağlar ilçesi Dicle Bulvarı'nda, terör suçu işledikleri iddiasıyla gözaltına alınan bazı şüphelileri sağlık kontrolü için hastaneye götüren polis servis aracının geçişi sırasında terör örgütü PKK mensuplarınca bomba yüklü araç infilak ettirildi.

Patlamada polis memurlarının da bulunduğu 48 kişi yaralandı. Yaralılar olay yerine sevk edilen 112 Acil Servis ekiplerince kentteki çeşitli hastanelere kaldırıldı. 

PKK adına eylem yapan şüpheliler patlamada öldü

Hastanede tedavisi süren yaralılardan 3'ü müdahaleye rağmen yaşamını yitirdi. Hayatını kaybeden 3 kişinin, örgüt adına Diyarbakır'ın Bismil ilçesindeki fabrikaya el koyma suçunu işledikleri iddiasıyla gözaltına alınan şüpheliler olduğu öğrenildi.

Yaralılar arasında 1 aylık bebek de var

Patlamada yaralananlar arasında, annesi D.Ç. ile parkta bulunan 1 aylık Z.L.Ç isimli kız bebek de bulunuyor. Yaralı bebek ve annesinin Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavisi devam ettiği ve sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi.

1 polis memurunun durumu ağır

Diyarbakır Asker Hastanesi'nde tedavi altına alınan 12 polis memurundan birinin durumunun ağır olduğu, ameliyata alındığı belirtildi.

Diyarbakır Valiliği: Araçta 9 polis ile 7 şüpheli vardı

Diyarbakır Valiliğinden yapılan açıklamada, "terör örgütü adına bir ilçede bulunan fabrikaya el koyma" suçu nedeniyle gözaltına alınan zanlıların, doktor raporu almak için hastaneye götürülürken Batıkent Kavşağı mevkisinde bomba yüklü aracın patlatıldığı bildirildi.

Polis servis aracında 9 polis ile 7 şüphelinin bulunduğu, yaralılar arasında civarda oturan ve olay sırasında bölgede bulunanların yer aldığı kaydedilen açıklamada,  "Patlamada 12'si polis 45 kişi yaralanmıştır. Ayrıca ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan 3 şahıs müdahalelere rağmen yaşamını kaybetmiştir." ifadelerine yer verildi.

Öğrencilerin okuldan ayrılması facianın büyümesini önledi

Patlama, Şehit Albay Güner Ekici İmam Hatip Ortaokulu ile bir çay bahçesinin önünde meydana geldi. Öğrencilerin, patlamadan yaklaşık 2 saat önce okuldan ayrıldığı, bunun da facianın büyümesini önlediği bildirildi.

Patlamanın şiddetiyle yolda çukur oluşurken, okul binası ile çevredeki çok sayıda bina ve araç hasar gördü.

Polis ekiplerince olay yerinde inceleme sürerken, Dicle Bulvarı ulaşıma kapatıldı. Güvenlik güçlerince teröristlerin yakalanması için çevrede operasyon başlatıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan saldırıyı kınadı

Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, saldırının ardından Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy'u telefonla arayarak bilgi aldı. 

Erdoğan'ın, Diyarbakır’ın merkez Bağlar ilçesinde can kaybına da yol açan terör saldırısını kınadığı, yaralanan polislere ve vatandaşlara acil şifa dileğinde bulunduğu kaydedildi.

Başbakan Davutoğlu saldırı hakkında bilgi aldı

Başbakanlık kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Başbakan Ahmet Davutoğlu, saldırının ardından Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy ile görüştü. 

Davutoğlu, daha sonra Çankaya Köşkü'nde, İçişleri Bakanı Efkan Ala ve MİT Müsteşarı Hakan Fidan ile görüşerek terör saldırısı hakkında bilgi aldı.

Kaynak: AA
Editör: AA

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam