reklam
reklam

BAL Ligi 24hafta

ÖZEL HABER

Digitallesen Dünyada Açık Eğitim Masaya Yatırıldı

Eklenme Tarihi: 28 Eylül 2019, Cumartesi - 01:57   Okunma Sayısı: 118571
Maltepe Üniversitesi ve Oldenburg Üniversitesi Açık Eğitim Araştırmaları Derneği tarafından düzenlenen Dijitalleşme Çağında Açık Eğitim Uluslararası Sempozyumu yapıldı.

Maltepe Üniversitesi, Türkiye'de Yeni YÖK ve Vizyon 2023 bağlamında bu iki eğilime yönelik çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. 12 - 14 Eylül 2019 tarihleri arasında düzenlenen sempozyumda, gerçekleştirilen açık eğitim çalışmaları ve dijitalleşen dünyada yapılması gerekenler ulusal ve uluslararası uzmanlarla tartışıldı.

Maltepe Üniversitesi kampüsü içerisinde bulunan Marma Hotel İstanbul'daki sempozyuma dünyanın farklı ülkelerinden uzmanlar katıldı.

Yükseköğretim kurumlarındaki araştırma ve uygulamalara yön verecek yeni yol haritaları ve farkındalığın arttırılması üzerine düzenlenen etkinliğe ilgi yoğun oldu.

Maltepe Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Belma Akşit, "Açık eğitim ile ilgili ve dijitalleşme son derece önemli bir konu. Teknoloji çok hızla ilerliyor. Dijitalleşme de hepimizin hayatına hızla girmeye başladı. Eğitim alanı da bundan nasibini alıyor."

Sempozyumda konuşan Maltepe Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Belma Akşit , "Açık eğitim ile ilgili ve dijitalleşme son derece önemli bir konu. Uluslararası bir sempozyum bu. Yurt dışında bir çok konuğumuz var. Farklı üniversitelerden bir çok konuğumuz var. Özellikle de yeni YÖK bağlamında ve vizyon 2023 bağlamında Türkiye'de bu konuya çok önem verilmeye başlandı. ve bu alanda da bir çok çalışmalar yapılmaya başlandı. Teknoloji çok hızla ilerliyor. Dijitalleşme de hepimizin hayatına hızla girmeye başladı. Eğitim alanı da bundan nasibini alacaktı. Bugünkü toplantının amacı hem ulusal hem de uluslararası uzmanların ne yaptıklarını dinlemek, bir birimizden öğrenmek büyük ölçüde de bir yol haritası çizmek" şeklinde konuştu.

 

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: ÖZEL HABER

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam