reklam
reklam

CHP'nin yeni anayasa çalışması tamamlanmak üzere

Eklenme Tarihi: 10 Mayıs 2016, Salı - 11:00   Okunma Sayısı: 140022

ANKARA

CHP'nin Cumhuriyet'in kurucu ilkelerinin yer aldığı anayasanın ilk dört maddesini ve parlamenter sistemi "kırmızı çizgi" olarak belirlediği yeni anayasaçalışması son aşamaya geldi.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, akademisyenler, hukukçular ve sivil toplum örgütlerinin görüşleri dikkate alınarak hazırlanan anayasa taslağı yazımının bu ay sonuna bitirilmesi planlanıyor.

Hazırlanan taslak metni parti içindeki yetkili kurullarda tekrar tartışmaya açacak olan CHP, son düzenlemenin ardından, taslağı kamuoyuyla paylaşacak.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, kurucu iradeyi temsil eden anayasanın ilk dört maddesini koruyan, "bütünlüklü" bir anayasa metni hazırladıklarını bildirdi.

Bu anayasa metninde yönetim sisteminin "parlamenter demokrasi" olacağını belirten Tezcan, "Güçlü bir Meclis istiyoruz. Meclis hem yasama hem de denetim faaliyetleri açısından güçlendirilmiş olacak. Cumhurbaşkanının yetkileri, parlamenter demokrasiye uygun bir şekilde sınırlanacak. Cumhurbaşkanı sadece denge unsuru olacak. Yetki ve sorumluluk dengesi getirilecek." dedi.

Kaynak: AA
Editör: AA

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam