reklam
reklam

'Olağanüstü kongre kararı partide güç kaybına yol açmayacak'

Eklenme Tarihi: 10 Mayıs 2016, Salı - 11:00   Okunma Sayısı: 169043

ANKARA

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, AK Parti'nin aldığı olağanüstü kongre kararının partide herhangi bir kırılmaya, duraksamaya ve güç kaybına yol açmayacağını söyledi.

Şahin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, AK Parti'nin olağanüstü kongre sürecini değerlendirdi.

AK Parti'de alınan olağanüstü kongre kararının sürpriz şekilde ortaya çıktığını, bu nedenle kamuoyunda ilgi çektiğini ifade eden Şahin, "Bu karar, AK Parti'de herhangi bir kırılmaya, herhangi bir duraksamaya, herhangi bir güç kaybına yol açmayacaktır. 22 Mayıs'ı daha önceki kongrelerde olduğu gibi başarıyla atlatacağız ve önümüze bakacağız." diye konuştu.

Şahin, AK Parti'nin Türkiye'de 14 yıl yönetim sorumluluğunu üstlenen bir parti olduğuna dikkati çekerek, bu bilinç ile kongrenin gerçekleşeceğini, kongrede seçilecek genel başkanın aynı zamanda Türkiye'nin hükümet sorumluluğunu üstlenecek kişi olduğunu ve bütün bunları bilerek hareket ettiklerini vurguladı.

Türkiye'nin kan kaybetmesine asla izin vermeyeceklerinin altını çizen Şahin, 22 Mayıs'tan sonra da ülkenin daha iyiye gitmesi için ellerinden geleni yapmaya devam edeceklerini belirtti.

Şahin, basında yer alan haberlerde Başbakanlık için adının geçtiğinin hatırlatılması üzerine, "Benim böyle bir beklentim yok." dedi.

"CHP'li arkadaşlara bu gerçeği hatırlatıyorum"

Muhalefet cephesinden gelen eleştirileri de değerlendiren Şahin, "Artık cumhurbaşkanını halkın seçtiği bir Türkiye'de cumhurbaşkanı ülkenin her sorunu ile ilgilenecektir. Çünkü vatandaşa gitmiş, oy istemiştir, onlara 'Ben sizin her türlü sorununuzla ilgileneceğim' demiştir. Dolayısıyla vatandaş da inanmış ve yüzde 52 oy vermiştir. Meclisin seçtiği bir cumhurbaşkanından beklentilerin ötesinde halkın seçtiği cumhurbaşkanının beklentilere cevap verme sorumluluğu vardır. Bu hiçbir zaman yadırganmasın. Mustafa Kemal Atatürk hem CHP'nin genel başkanıydı, hem de cumhurbaşkanıydı. İsmet İnönü CHP'nin hem genel başkanıydı, hem de cumhurbaşkanıydı. Ben CHP'li arkadaşlara bu gerçeği hatırlatıyorum" ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA
Editör: AA

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam