reklam
reklam

“BİR MEKÂN, BİR HİKÂYE” SERGİSİ REZAN HAS MÜZESİ’NDE

Eklenme Tarihi: 20 Eylül 2019, Cuma - 10:58   Okunma Sayısı: 187419
Stewards of Cultural Heritage (SoCH) projesi kapsamında, Alman Arkeoloji Enstitüsü İstanbul Șubesi tarafından düzenlenen “Bir Mekân, Bir Hikâye: Suriye Arşiv Fotoğraflarında İnsan Belleği” sergisi, 17 Eylül Salı günü Rezan Has Müzesi’nde açıldı.

Kurulduğu günden bu yana birçok sergiye ev sahipliği yapan Rezan Has Müzesi, son olarak Suriye’deki savaşın insan hayatı ve kültürel miras üzerindeki yıkıcı etkisinin gösterilmesi amacıyla Alman Arkeoloji Enstitüsü İstanbul Şubesi tarafından düzenlenen “Bir Mekân, Bir Hikâye” sergisine 18 Eylül – 26 Ekim 2019 tarihleri arasında ev sahipliği yapıyor.

 

“DÜNYA ÇAPINDA ÖDÜL”

Stewards of Cultural Heritage (SoCH) projesi, Avrupa Komisyonu ve Europa Nostra tarafından “Eğitim, Beceri Geliştirme ve Farkındalık Yaratma” kategorisinde 2019 Avrupa Kültür Mirası Ödülleri / Europa Nostra Ödülü’ne layık görüldü. Kadir Has Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleşen açılışta, ödül Europa Nostra Temsilcisi Pavlos Chatzigrigoriou tarafından proje yetkililerine takdim edildi.

 

“BİZİM İÇİN GURURDUR”

“Bir Mekân, Bir Hikâye” sergisi ile anıtsal yapılara ve alanlara ait görseller insan hikâyeleri ile birleştirilerek Suriye’deki savaşın insan hayatı ve kültürel miras üzerindeki yıkıcı etkisi gösterilmek istendiğini belirten Kadir Has Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Can Has, “Türkiye’de ikamet eden Suriyeli kültür mirası uzmanlarının donanımlarının arttırılması yoluyla kültürel mirasın korunmasına yardımcı olmayı amaçlayan bir proje olan “Kültürel Mirasın Koruyucuları” projesi bu yıl “Eğitim, Beceri Geliştirme ve Farkındalık Yaratma” kategorisinde, Avrupa Komisyonu ve Europa Nostra tarafından 2019 Avrupa Kültür Mirası Ödülleri / Europa Nostra Ödülü’ne layık görülmüştür. Proje kapsamındaki serginin, bizatihi kendisi de restorasyon alanında Europa Nostra ödülünü kazanması ve Kadir Has Üniversitesi’nin bünyesinde düzenleniyor olması ayrıca gurur verici. Kültürel miras alanında farkındalık yaratarak; unutmaya yatkın belleklerimizi yeniden canlandırdıkları ve kültürel miras konusunda çeşitli projelere ilham verdikleri için tüm emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.

 

SoCH; Alman Arkeoloji Enstitüsü İstanbul Șubesi (DAI) tarafından düzenlenen, Türkiye’de ikamet eden Suriyeli kültür mirası uzmanlarının donanımlarının arttırılması yoluyla kültürel mirasın korunmasına yardımcı olmayı amaçlayan bir projedir. Arkeolojik Miras Ağı kapsamında Stunde Null – Kriz Sonrası İçin Gelecek Zaman“projesinin bir parçası olarak 2016 yılında başlayan bu proje, Almanya Dışişleri Bakanlığı ve Gerda Henkel Vakfı tarafından desteklenmiştir. Ayrıca T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı, söz konusu projeyi başından beri desteklemiştir. Sergide kullanılan fotoğraflar Alman Arkeoloji Enstitüsü (DAI) Berlin Șubesi ve Berlin İslam Sanatları Müzesi tarafından başlatılan Suriye Kültür Mirası Arşiv Projesi (Syrian Heritage Archives Project [SHAP]) kapsamında dijitalleştirilmiş ve arşivlenmiştir.

Kaynak: BÜLTEN HABERLERİ
Editör: BÜLTEN HABERLERİ

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam