reklam
reklam

İBB’NİN “AKILLI ŞEHİR” PROJELERİ TEKNOFEST 2019’DA

Eklenme Tarihi: 20 Eylül 2019, Cuma - 10:00   Okunma Sayısı: 129034
İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin “Akıllı Şehir İstanbul” vizyonu çerçevesinde hayata geçirdiği teknolojik uygulamalar, TEKNOFEST- İstanbul Havacılık Uzay ve Teknoloji Fuarı’nda yerini aldı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin “Akıllı Şehir İstanbul” vizyonu çerçevesinde hayata geçirdiği teknolojik uygulamalar, TEKNOFEST- İstanbul Havacılık Uzay ve Teknoloji Fuarı’nda yerini aldı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), geliştirdiği birçok “Akıllı Şehir” teknolojisini İstanbul’da 2. kez kapılarını açan TEKNOFEST 2019’da sergiliyor. İBB’nin festivalde sergilenen projeleri arasında Akıllı Geri Dönüşüm Konteyneri, Mobil EDS Sistemleri, Akıllı Şehir Yönetim Yazılımı, Zemin İstanbul Projesini Animasyon Stüdyosu ve Robotik Kodlama Eğitim Alanı, Enerji Üreten Zemin “STEP-ON”, Muhasebe alanında çığır açan “KOBAKÜS”, İETT’nin Elektrikli Otobüsü ve Şarj Eden Bisikleti, İBB Mobil Uygulamaları, Trafik Yoğunluk Haritası, EngelsizPark & ParkRez ve Görme Engelliler İnteraktif Trafik Eğitim Kitabı dikkat çekiyor.

İSMEK öğrencilerinin aldıkları “Robotik Programlama” eğitimleri sonucunda geliştirmiş olduğu “Air Hockey Robot Oyunu”, “Lazer Kesim ve Çizim Robotu”, “Üç Boyutlu Yazıcı ve Çizim Robotu”, GPS ve Uzaktan “Kontollü DRONE ve Güvenlik Robotu” projeleri de çağı yakalayan bir eğitimin sonucu olarak görülmeye değer.

Sıfır Atık Projesinin Sembolü; Akıllı Geri Dönüşüm Konteyneri

İBB’nin ilgi çeken projeleri TEKNOFEST’te görücüye çıktı. Bu projelerden biri olan metal ve plastik gibi yeniden ekonomiye kazandırılabilir atıkları işleyen Akıllı Mobil Aktarma İstasyonu, ödül kazanmış bir proje. Dünyanın toplu taşımacılık alanındaki en büyük etkinliği olan Uluslararası Toplu Taşımacılar Zirvesi ve Fuarı’nda en iyi proje seçilen konteyner, aynı zamanda atıkların geri dönüşüm değeri kadar bedeli İstanbulkart’a kredi olarak yüklüyor. Böylece atıklardan elde edilen maddi kazanım dünyada bir ilk olarak ulaşımda değerlendirilmiş oluyor.

Şehir ile İlgili Her şey Ekranda

Akıllı Şehir Yönetim Yazılımı, şehir ile ilgili her türlü bilgiyi ekrana taşıyor. Trafik Yoğunluk Haritası, Trafik Kamera Görüntüleri, Otopark Durumu, Elektrik Kesintileri, Hava Durumu gibi birçok şehir hayatını ilgilendiren bilgiler, bu proje sayesinde mümkün hale geliyor.

“BiN; Bilgi İletişim Noktası”, En Büyük Yardımcınız

Butona basıldığında İETT Çağrı Merkezi ile canlı olarak sesli görüşme gerçekleştiren yolcu,toplu ulaşıma ilişkin herhangi bir konuda (nasıl giderim, eşyamı kaybettim ne yapmalıyım, otobüsüm ne zaman gelecek vb.) bilgi alabiliyor.

Sistem üzerinde bulunan kart okuyucu İstanbulkartları okuyabiliyor. Engelli bir vatandaş kartını okuttuğunda ise otomatik olarak çağrı merkezine arama yapılıyor. Yardım konusunda her türlü bilgi sunuluyor. Gelen otobüse de durakta engelli bir yolcunun olduğu bilgisi ulaştırılıyor. Duraklarda bekleyen vatandaşların telefonlarını şarj edebilecekleri 2 portlu USB şarj aparatı da bulunuyor.

İnovatif Düşünce’nin merkezi Zemin İstanbul

“Zemin İstanbul – Girişimcilik Yaşam Merkezi”nin bilişim teknolojileri ve tasarım imkânlarını İstanbullularla buluşturuyor.

EngelsizPark & ParkRez

EngelsizPark “sadece engelli vatandaşlara”, ParkRez ise “tüm vatandaşlara” hizmet veren bir proje. Anlık Canlı Park Durumunu, Harita Hizmetini, Park Yeri Seçimi ve Rezervasyonunu sunan uygulama, Özel Park Navigasyon Sistemi ile akıllı şehir teknolojilerini destekliyor.

Yeşil Enerji; STEP-ON

“Step-On” enerji üreten bir zemin insanların yoğun olarak geçtiği alanlara uygulanarak elektrik üretimine katkı sağlıyor.

Muhasebede Çığır Açan Proje; KOBAKÜS

Banka işlemlerinin muhasebeleştirilmesini yüzde 98’e varan oranlarda otomatikleştiren bir sistem. Tek ekrandan tüm hesapların takibini yapıyor, otomatik muhasebeleştirme hizmeti sunuyor.

 

Bir dünya şehri İstanbul’un marka değerinden istifade etmek isteyen müşteriler için büyük imkan.

Çözüm Odaklı İBB Mobil Uygulamaları

İBB Bilgi İşlem Daire Başkanlığı’nın geliştirmiş olduğu; İBB Beyazmasa, İSEM, İspark, Miniatürk, İBB Şehir Tiyatroları, İBB Kültür, İBB İstanbul vb. gibi mobil uygulamalar İstanbullulara birçok alanda kolaylıklar sunuyor.

Görme Engelliler için İnteraktif Trafik Eğitim Kitabı

Görme engelli bireylerin; trafiği düzenleyici elemanları ve trafiğin unsurlarını tanımaları amacıyla hazırlanmış proje, engellilerin zihinsel harita yeteneğini ve özgüven duygusunu geliştiriyor. Kitap, engellilerin trafikte karşılaşacakları olası riskleri en aza indirmeyi amaçlıyor.

Kaynak: AA
Editör: AA

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam