reklam
reklam

'Türk bankaları iyi sermayelendirilmiş olarak kalmaya devam ediyor'

Eklenme Tarihi: 10 Eylül 2019, Salı - 12:21   Okunma Sayısı: 124938
Uluslararası Finans Enstitüsü'nün raporunda, Türkiye'de bankaların iyi sermayelendirilmiş olarak kalmaya devam ettiği ve karlılıklarının artacağı belirtildi.

Uluslararası Finans Enstitüsü (IIF) raporunda Orta-Doğu Avrupa, Orta Doğu ve Afrika bölgesinin (CEEMEA) görünümüne ilişkin Eylül 2019 raporunun Türkiye bölümü yayımlandı. 

Raporda, Türkiye'de borçlanma maliyetlerinin politika değişikliklerinin bir sonucu olarak sert bir şekilde düştüğü belirtilerek, bankaların, kredi faiz oranlarını bu ayın başında, temmuzda zirve olan yüzde 28'den yüzde 15'e düşürdüğü hatırlatıldı.

Bankaların kredi sağlamasının, varlık kaliteleri konusundaki endişeler nedeniyle bastırılmış durumda olduğu vurgulanan raporda, "Bankalar iyi sermayelendirilmiş olarak kalmaya devam ediyor ve karlılıkları artacaktır." denildi.

Türk ekonomisinin kredi kaynaklı büyümesinden dolayı özel sektörün borçluluğunun arttığına işaret edilen raporda, kurumsal sektörün borcunun 2005'te GSYH'nin yüzde 18'ine denk gelirken, bu rakamın 2019'un başında GSYH'nin yüzde 70'ine yükseldiği bildirildi.

Bankaların, borç verme kabiliyetlerini kısıtlayan enerji ve inşaat sektöründeki sorunlu kredileri bilançolarından temizlemesinin takipteki alacak oranında artışa sebep olabileceği uyarısında bulunulan raporda, söz konusu temizliğin, bankaların kredi verme kabiliyetlerini artıracağı vurgulandı.

Kaynak: AA
Editör: AA

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam