reklam
reklam

ÜSKÜDAR BELEDİYESİ, AŞURE AYI’NIN İLK HAFTASINDA 50 BİN KİŞİYE AŞURE DAĞITACAK

Eklenme Tarihi: 10 Eylül 2019, Salı - 12:00   Okunma Sayısı: 161484
HİLMİ TÜRKMEN: “AŞURE AYININ BEREKETİYLE, MİLLİ BİRLİK VE BERABERLİĞİMİZİ PEKİŞTİRECEĞİZ”

 

İmza attığı projelerde sosyal belediyecilikte Türkiye çapında örnekle gösterilen dev adımlar atan Üsküdar Belediyesi, Muharrem ayı vesilesiyle aşevinde 41 çeşit malzemeyle dev kazanlarda yapılan aşureleri, 1 haftada 50 bin kişi ile paylaşacak. 250’şer kilo nohut, fasulye, buğday, şeker gibi temel malzemelerin yanı sıra, kilolarca kuru incir, kuru kayısı, kuru Üzüm, nar, tarçın, ceviz, fındık, kuş üzümü, kuru dut, Hindistan cevizi gibi 41 çeşit malzeme kullanılarak aşevinde yapılan kazanlar dolusu aşure, bu hafta boyunca tüm İstanbullulara ikram edilecek.

Geleneksel değerlerimizin bir yansıması olan, bereketin sembolü Aşure ayı ile milli birlik ve beraberlik duygusunun toplumun her kesimine aşılamayı hedeflediklerini kaydedenÜsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, konuya ilişkin şu açıklamada bulundu:

Hilmi Türkmen:

“Aşure ayının bereketiyle milli birlik ve beraberliğimizi pekiştireceğiz”

“Mübarek Muharrem ayında evlerimize bereket getiren aşureleri tüm İstanbullularla paylaşarak, kardeşliğimizin, birlik ve beraberliğimizin önemini yansıtmayı vazife edindik. Bu sayede milli değerlerimizin birleştirici gücünün pekiştirilmesine vesile olacağımıza inanıyoruz. İnşallah, daha nice Muharrem aylarının güzelliklerini milli birlik ve beraberlik içerisinde hep birlikte yaşayacağımıza inanıyorum. Bu önemli ayda çocuklarımıza geleneksel değerlerimizi aşılamak için elimizden geleni yapacağız. Çocuklarımız, bizim geleceğimiz. Bizden sonra onlar da bu mübarek ayın damaklarda lezzet bırakan geleneğini yarınlara taşıyacaklar. ”

Kaynak: HABER BÜLTENİ
Editör: HABER BÜLTENİ

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam