reklam
reklam

Ermenek'teki maden faciası davasında ruhsat sahibi tahliye edildi

Eklenme Tarihi: 5 Mayıs 2016, Perşembe - 10:00   Okunma Sayısı: 160554

KARAMAN

Karaman'ın Ermenek ilçesindeki kömür ocağında 18 işçinin yaşamını yitirdiğimaden faciasıyla ilgili tutuklu yargılanan maden sahasının ruhsat sahibi Abdullah Özbey, adli kontrol şartıyla tahliye edildi.

Özbey'in avukatları Battal Özer ve Tevfik Buğdaycı, Ermenek Ağır Ceza Mahkemesine müvekkillerinin serbest bırakılması için talepte bulundu.

Heyet, suç vasfının değişme ve beklenen bilirkişi raporunun gecikme ihtimalini göz önünde bulundurarak, oy çokluğuyla Özbey'in adli kontrol şartıyla tahliyesine karar verdi.

Ermenek'teki özel linyit kömürü madeninde 28 Ekim 2014'te su baskınının ardından mahsur kalan 18 işçinin cansız bedenlerine faciadan 38 gün sonra ulaşılmıştı.

Ermenek Ağır Ceza Mahkemesindeki davada maden ocağının sahibi Saffet Uyar, teknik nezaretçi Ali Kurt ve maden sahasının ruhsat sahibi Abdullah Özbey tutuklu, 13 sanık da tutuksuz yargılanıyordu.

Kaynak: AA
Editör: AA

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam