reklam
reklam

Amasra’da Geleneksel Dondurma Severlere Konak Kafe

Eklenme Tarihi: 24 Ağustos 2019, Cumartesi - 10:45   Okunma Sayısı: 176562
Amasra’ya yolunuz düşerse Konak Kafeye mutlaka uğrayın. Dondurma ve sütlü tatlılarının tadına bakmadan geçmeyin!

2003’te kurulan Konak Kafe tamamen doğal malzemelerin kullanıldığı dondurma ve sütlü ürünleri satıyor. Kurulduktan bir sene sonra Guide Du Routard Turquie’de Amasra’da gidilmesi tavsiye edilen yerler  arasına giren Konak Kafe 2013 yılında on yıl üst üste Guide Du Routard Turquie’de yer aldığımız için onuncu yıl plaketi ile ödüllendirildi.

Konak Kafe’nin işletmecileri olan   Saltuk ve Bikem Karakaş’tan bizlere  Konak Kafe’yi şu sözlerle tarif ediyorlar.

“Konak Kafe’yi 2003 yılında Amasra’da ki aile evimizin altında otuz metrekarelik Dükkanda açtık. Dondurma ve sütlü tatlılar üretip ana ürünlerimiz olarak satmayı planladık. Tam da o günlerde piyasada çocukluğumuzda yediğimiz mis gibi salep kokan damla sakızlı geleneksel Türk dondurmasını üreten işletmelerin  sayıları yok denecek kadar azalmıştı.

Evet, artık bizim çocuklarımız fabrikalarda üretilen, ya da katkı maddeleri ile hızlıca üretilip piyasaya sürülen adına dondurma denilemeyen dondurma sanılan ürünleri tüketiyordu. Çocuklarımıza, çocukluğunun dondurmasını özleyen büyüklerimize o eski dondurma tadını yaşatmak için kolları sıvadık.

Geleneksel dondurma salep, süt, damla sakızı ana hammaddeleri ile yapılıyor. Hepsi  de doğal malzemeler. En iyi malzemeleri kullanarak dondurmamızı yapmaya başladık. Meyveli dondurmalarımızı da aynı şekilde katkı maddesi kullanmadan gerçek meyvelerden yaptık. Bütün çeşitlerimizin en iyi tatlara ulaşması için uzun üretim aşamalarından geçirerek müşterilerimizin beğenisine sunduk. Önceleri altı olan dondurma çeşitlerimizi yıllar içinde on dört’e çıkardık.

Yine; sütlü tatlılarımızı da aynı şekilde geleneksel tatlarında üretip tüketicilerin beğenisine sunduk.

2003 yılında dükkanımızı açtıktan bir yıl sonra işletmemiz bütün dünyada gezi rehberi olarak kullanılan Guide Du Routard Turquie’de Amasra’da gidilmesi tavsiye edilen yerler  sitesine girdi. 2013 yılında on yıl üst üste Guide Du Routard Turquie’de yer aldığımız için onuncu yıl plaketi ile ödüllendirildik.”

 

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: RUHİ DENİZERİ

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam