reklam
reklam

17 Ağustos Depremi Şişli’de anılıyor!

Eklenme Tarihi: 16 Ağustos 2019, Cuma - 12:16   Okunma Sayısı: 216163
Şişli Belediyesi ve Toplumsal Afet Derneği 17 Ağustos Marmara Depremi’nin yıldönümünde etkinlikler düzenliyor. Cevahir AVM önünde gerçekleşecek olan etkinlikte depremde hayatını kaybedenler anılırken, olası bir depreme karşı da farkındalık yaratmak amaçlanıyor.

Anma programında, olası Büyük İstanbul Depremi’ne hazırlıklar kapsamında bir dizi tatbikat düzenlenecek. Saat 13.00’de başlayacak olan ilk etkinlikte, temsili olarak oluşturulacak çöken binada mahsur kalan afetzedelerin kurtarılması ve ilk müdahalelerinin yapılması süreci canlandırılacak. Kurtarılan yaralıların ambulans ile hastaneye ulaşımına kadar tüm süreçler eksiksiz olarak gerçekleştirilecek.

Bu tatbikat sırasında olası deprem sonrasında kullanılacak olan Afet Müdahale Aracı ve araçta bulunan ekipmanlar tanıtılacak ve nasıl kullanılması gerektiği anlatılacak. Ayrıca deprem esnasında sıkça görülebilen yangın durumunda yapılacaklar da uygulamalı olarak aktarılacak.

Etkinliğe İstanbul İtfaiyesi de Similasyon Aracı ile destek verecek. İtfaiye ekipleri similasyon aracında komşularımıza yangın anında neler yapmaları gerektiğinin eğitimini uygulamalı olarak verecekler.

Jeoloji Mühendisleri Odası’ndan akademisyenlerin sunumu ve kısa film gösteriminin yer alacağı ikinci etkinlik saat 20.00’de başlayacak. Etkinlik 17 Ağustos 1999 Depremi’nde hayatını kaybedenlerin anılmasının ardından sona erecek.

Kaynak: BÜLTEN HABERİ
Editör: BÜLTEN HABERİ

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam