reklam
reklam

DOĞA DOSTU BELEDİYEDEN YOĞUN BAYRAM MESAİSİ

Eklenme Tarihi: 8 Ağustos 2019, Perşembe - 11:19   Okunma Sayısı: 186284
Küçükçekmece'de Hijyenik ve Güvenli Kesim İçin Üst Düzey Önlem

Küçükçekmece Belediyesi, kurban bayramlarında karşılaşılan nahoş manzaraların bu yıl yaşanmaması için ilçede bir dizi önlem aldı.

Kesilen kurbanın kanlarının sokaklara akıtılması, çöplere rastgele atılan artıkların sokak hayvanları tarafından çekelenmesi, elden kaçırılan hayvanların sokak aralarında kovalanması… İstanbullular, metropole yakışmayan bu manzaraları çok iyi biliyor. Bu bilinçle yola çıkan Küçükçekmece Belediyesi, bu yıl tedbirleri artırdı. Ekipler, ilçede bayram boyunca yoğun mesai yapacak.

“Küçükçekmecelilerin Hassasiyet Göstereceğinden Şüphem Yok”

Küçükçekmece Belediye Başkanı Kemal Çebi, tüm vatandaşların huzurlu bir bayram geçirmesi için ilçede yoğun tedbirler alındığına dikkat çektiği konuşmasında, “Milli ve manevi değerleri coşkuyla yaşadığımız, huzur, barış, sevgi ve kardeşliğin pekiştiği bayramlarda sofralarımız, gönüllerimiz bir olsun istiyoruz. İlçemizde Küçükçekmece Müftülüğü bünyesinde kurulan Kurban Hizmetleri Komisyonu tarafından izin verilen bir kurban satış alanı var. Kurban Bayramlarında görmeye alışık olduğumuz hoş olmayan manzaraları biliyoruz. Bu bilinçle çalışmalarımızı yaptık. Bayram boyunca ekiplerimiz, hijyen ve güvenlik anlamında yoğun mesai yapacaklar. Vatandaşlarımızın da aynı hassasiyeti göstereceğinden şüphem yok. Küçükçekmecelilerin, İstanbulluların ve tüm Türkiye’nin Kurban Bayramı’nı kutluyorum” dedi.

Tertip ve Düzeniyle Dikkat Çekiyor

İstanbul’un en düzenli, hijyenik ve modern satış kesim yerlerinden biri olarak dikkat çeken Küçükçekmece Kurban Satış Alanı’nda da kurbanlıklar yerini aldı. Küçükçekmece Müftülüğü bünyesinde kurulan Kurban Hizmetleri Komisyonu tarafından izin verilen alan, 15 dönüm üzerine 2 hat olarak kurulan Halkalı Caddesi üzerinde yer alıyor. Alanda büyükbaş ve küçükbaş yerini aldı. Tamamı betondan oluşan tesis, tertip ve düzeninin yanı sıra kadın çobanlarıyla da dikkat çekiyor.  

Kadın Çobanları Görenler Şaşırıp Kalıyor

Kadın çobanlardan biri de 53 yaşındaki Hasiye Güler… Ardahan’dan getirdiği büyükbaş hayvanlarını satışa çıkaran Güler’i görenler şaşırıp kalıyor. ‘Kadınların yapamayacağı bir iş yok’ diyerek, işini sevgiyle yaptığını belirten Güler, kurban satış alanının tertip ve düzeninden son derece memnun. Önceki yıllarda çamur içinde kalıp zorlandıklarını ifade eden Güler, “Bu alanda her şey düşünülmüş. 20-25 yıldır bu işi yapıyorum. Beton zemin işimizi kolaylaştırıyor” dedi.

Tedbirler Artırıldı, Ekipler Bayram Boyunca Mesaide!

Kurban Bayramı öncesi çevre ve insan sağlığını etkileyecek tüm önlemleri alan belediye, kurban satış alanı ve kesim yerlerinde dezenfekte ve ilaçlama çalışmalarına bayram öncesi, süresi ve sonrasında da aralıksız devam edecek. Çevre Koruma Ve Kontrol Müdürlüğü tarafından kurban satış ve kesim yerleri için bayram boyunca en az 4 araçla atıklar, iç organlar, alınıp atık merkezine götürülecek. İlçedeki kurban satış alanı ve kesim yerlerine 20 bin adet poşet dağıtımı gerçekleştirecek. Arefe ve bayramın 1. günü de sahada kaçak hayvan yakalama ekibi görev yapacak. Sağlık İşleri Müdürlüğü tarafından ilçede bulunan kurban satış yerinde ambulans hazır bulunacak.

120 Profesyonel Kasap Görev Yapacak

Küçükçekmece Kurban Satış alanı, tamamı betondan oluşan çamur faktörünün uzak olduğu alanda kuruldu. Modern tesiste hayvanlarda havadar ve yüksek çadırlarda satışa sunuldu. Alana yaklaşık 2600 büyükbaş ve 1400 adet küçükbaş hayvan giriş yaptı. Günlük bin adet büyükbaş hayvan kesim kapasitesine sahip alanda, bayram boyunca profesyonel 120 kasap görev yapacak.  

Kaynak: HABER BÜLTENİ
Editör: HABER BÜLTENİ

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam