reklam
reklam

Kartal’ın Yeşil Alanları Yakacık Serası’ndan Besleniyor

Eklenme Tarihi: 7 Ağustos 2019, Çarşamba - 10:22   Okunma Sayısı: 134759
Kartal’ı daha çok yeşil ile donatmak için üretimin aralıksız devam ettiği Yakacık Serası’nda yaklaşık 200 bin bitki yetiştiriliyor. 

İSTANBUL

Kartal Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü’ne bağlı sera, Yakacık’ta yer alıyor. 600 metrekaresi kapalı alan olmak üzere 8500 metrekare alanı kapsayan serada, 150 tür fidan üretiliyor ve yılda yaklaşık 200 bin bitki yetiştiriliyor. Serada; mevsimlik çiçek, farklı türlerde birçok ağaç çeşidi, yüzbinlerce fidanın yanı sıra yetiştirilen bitkilerde kullanılmak üzere gübreli toprak ve solucan gübresi üretimi de yapılıyor.

Zarar Görmüş Ağaç ve Bitkiler Burada Tedavi Ediliyor

Serada yetiştirilen tüm bitkiler ise ilçe genelindeki park, bahçe ve refüjlerde toprakla buluşturuluyor. Ayrıca serada yapılan yeşil üretimin yanı sıra çeşitli sebeplerden zarar görmüş ağaç ve bitkiler de serada bakıma alınarak tedavi edilebiliyor. Bakım ve ilaçlaması; alanında uzman personel tarafından tamamlanan bitki ve ağaçların, daha sonra uygun yaşam alanlarına nakledilerek hayatta kalmaları sağlanıyor.

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, “Seramızda yapılan yeşil üretimini, ilçemizin farklı noktalarında değerlendiriyoruz. Mevcut potansiyeli korumak ve var olan yeşil alanlara yenilerini eklemek için ekiplerimizle durmaksızın çalışıyoruz. “

Yeşilin her tonunun üretildiği serada, çiçek üretimine de büyük önem veriliyor. Ortalama her sene 10 bin çiçek, çeşitli etkinliklerde Kartallı vatandaşlara ücretsiz olarak dağıtılıyor.

Kartal’da yeşil alanların korunması ve sayılarının artırılmasının öncelikli projelerinden olduğunu ifade eden Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, “Seramızda yapılan yeşil üretimini, ilçemizin farklı noktalarında değerlendiriyoruz. Mevcut potansiyeli korumak ve var olan yeşil alanlara yenilerini eklemek için ekiplerimizle durmaksızın çalışıyoruz. Kartal’ın daha çok yeşile bürünmesini sağlayacağız ve bunu da doğasever ve çevreci Kartallı vatandaşlarımız ile birlikte yapacağız.” dedi.

 

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: TUĞBA SARIKAYA

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam