reklam
reklam

DÜNYANIN EN ÇOK PARA KAZANAN 10 FİLMİ

Eklenme Tarihi: 5 Ağustos 2019, Pazartesi - 10:57   Okunma Sayısı: 1255912
Birbirinden farklı konu ve içeriğiyle her yıl binlerce film vizyona girmektedir. Kimi başarılı oyuncu kadrosuyla, kimiyse harika hikayesiyle büyük ses getirmektedir. Bazı filmler ise yüksek gişe hasılatlarıyla dudak uçuklatmaktadır. Dünya üzerinde yayınlanmış ve yankı uyandırmış en iyi sinema filmleri genellikle büyük gişe başarısı elde eden filmler olarak bilinmektedir. İşte tüm zamanların gelmiş geçmiş en fazla hasılat yapan 10 filmi!

İSTANBUL(ÖZEL)

 

10. HARRY POTTER VE ÖLÜM YADİGARI – 1.341 MİLYAR DOLAR

J.K Rowling tarafından yazılan fantastik roman serisi Harry Potter, 2001 yılında “Felsefe Taşı” filmiyle başladığı sinema yolculuğunda son filmi “Ölüm Yadigarı” ile en yüksek hasılatı elde etmiştir. Toplam 2 bölümden oluşan “Harry Potter ve Ölüm Yadigarı", 2011 yılında vizyona giren 2. bölümüyle 1.341 milyar dolar hasılat elde etmiştir. Harry Potter hakkında daha fazla bilgi için Harry Potter Hakkında İlk Kez Duyacağınız Gerçekler adlı içeriğimizi ziyaret edebilirsiniz.

9. YENİLMEZLER: ULTRON ÇAĞI – 1.405 MİLYAR DOLA

Marvel Comics’in çizgi roman serisinden uyarlanan “Yenilmezler: Ultron Çağı”, 2012 yılında ilk yayınlanan serinin ikinci filmi olarak vizyona girmiştir. Marvel süper kahramanlarından oluşan aksiyon ve bilim kurgu filmi, 279 milyon dolarlık bütçesiyle serinin en pahalı filmi olarak bilinmektedir. Filmin yayınlanmasından kısa bir süre sonra toplam 1.405 milyar dolar hasılat yapmıştır. Marvel filmleri hakkında daha fazla bilgi için En İyi Marvel Filmleri adlı içeriğimizi ziyaret edebilirsiniz.

8. HIZLI VE ÖFKELİ 7 – 1.516 MİLYAR DOLAR

İlk olarak 2001 yılında vizyona giren Amerikan aksiyon filmi Hızlı ve Öfkeli, serinin 7. filmiyle 1.516 milyar dolar hasılat elde etmiştir. Milyonlarca izleyici kitlesine sahip olan filmin bütçesi 190 milyon dolar olarak açıklanmıştır. Aksiyon filmleri hakkında daha fazla bilgi için En İyi Aksiyon Filmleri adlı içeriğimizi ziyaret edebilirsiniz.

7. YENİLMEZLER – 1.518 MİLYAR DOLAR

Marvel Studios tarafından 2012 yılında yayınlanan Yenilmezler, Marvel’in 6. sinema filmi olarak vizyona girmiştir. Yönetmenliğini Joss Whedon’un üstlendiği film, 220 milyon dolar bütçeyle serinin ilk filmi olmuştur. Kısa süre içerisinde milyonlarca izleyicinin beğenisini kazanan film, toplam 1.518 milyar dolar gişe hasılatına ulaşmıştır. Bilim kurgu filmleri hakkında daha fazla bilgi için En İyi Bilim Kurgu Filmleri adlı içeriğimizi ziyaret edebilirsiniz.

6. JURASSİC DÜNYASI – 1.671 MİLYAR DOLAR

Jurassic Park serisinin 4. bölümü olan Jurassic Dünyası, 2015 yılında yayınlanmış Amerikan bilim kurgu ve macera filmidir. Yönetmenliğini Colin Trevorrow’un üstlendiği film, 150 milyon dolarlık bütçe harcamasıyla Hollywood'ın en iyi filmleri arasında yer almaktadır. Film yayınlanmasından kısa bir süre sonra 1.671 milyar dolar gişe hasılatı elde etmiştir. Macera filmleri hakkında daha fazla bilgi için En İyi Macera Filmleri adlı içeriğimizi ziyaret edebilirsiniz.

5. YENİLMEZLER: SONSUZLUK SAVAŞI – 2.050 MİLYAR DOLAR

Marvel Comics’in çizgi roman serisinden uyarlanmış “Yenilmezler: Sonsuzluk Savaşı”, 2018 yılında vizyona girmiş bilim kurgu filmidir. Marvel süper kahramanlarının yeniden bir araya geldiği Sonsuzluk Savaşı filmi,  360 milyon dolar bütçesiyle serinin en pahalı filmi olmuştur. Tüm dünyada vizyona giren film,  toplamda 2.050 milyar dolar gişe hasılatı yapmıştır.

4. YILDIZ SAVAŞLARI: GÜÇ UYANIYOR – 2.068 MİLYAR DOLAR

Yıldız Savaşları serisinin 7. filmi olan “Güç Uyanıyor”, 17 Aralık 2015’de vizyona girmiş epik bilim-kurgu uzay operasyonu filmidir. Yönetmenliğini J.J. Abrams’ın yönettiği film, 200 milyon dolarlık bütçesiyle tüm dünyada yayımlanmıştır. İlk 10 gün içerisinde 1 milyar doların üzerine çıkan film, toplam 2.068 gişe hasılatıyla rekor kırmıştır.

3. TİTANİK – 2.187 MİLYAR DOLAR

Başrollerini Kate Winslet ve Leonardo DiCaprio’nun oynadığı Amerikan yapımı Titanik filmi, 1997 yılında vizyona girmesinin hemen ardından 11 farklı dalda Oscar’a layık görülmüştür. Dram ve epik romantik konulu film, başarılı senarist James Cameron tarafından yönetilmiştir. Film, tarihin en acı ve en pahalı kazaları arasında gösterilen Titanik faciasını konu almaktadır. Toplam 2.187 milyar dolar gişe hasılatıyla en çok kazanan filmler arasında yer almaktadır. Dram filmleri hakkında daha fazla bilgi için En İyi Dram Filmleri adlı içeriğimizi ziyaret edebilirsiniz.

2. AVATAR – 2.788 MİLYAR DOLAR

Avatar, 2009 yılında ABD’de çekilmiş fantastik bilim kurgu filmidir. Filmin senaryosu Terminatör, Titanik ve Yaratık filmlerinin yapımcısı olan James Cameron tarafından yazılmış ve yönetilmiştir. Üç boyutlu sinema tekniği ile çekilmiş filmin bütçesi 237 milyon dolar olarak açıklanmıştır. Tüm dünyada izlenime giren film, 2.788 milyar dolarlık gişe hasılatıyla rekor kırmıştır.

1. YENİLMEZLER: SON OYUN – 2.791 MİLYAR DOLAR

Yenilmezler serisinin 2019 yılında vizyona giren “Son Oyun” filmi, Marvel Comics’in süper kahraman grubu tarafından uyarlanmış bilim kurgu filmidir. Yönetmenliğini Russo Biraderler’in yönettiği fantastik film, 2018 yılında vizyona giren “Yenilmezler: Sonsuzluk Savaşı” filminin devamı niteliğindedir. Toplam 356 milyon dolarlık bütçe harcanan film, 2.791 milyar dolarlık gişe hasılatıyla rekor kırmıştır.

 

 

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: ZEHRA EVCİL

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam