reklam
reklam

Kartal’da Çocuklarımız ve Engellilerimiz Mutlu Gülümsüyorlar

Eklenme Tarihi: 2 Ağustos 2019, Cuma - 10:04   Okunma Sayısı: 128853
Kartal Belediyesi’nin 2014 yılında hizmete açtığı ve 4-14 yaş aralığındaki çocuklar ile engelli vatandaşlara hizmet veren Çocuk Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’nde bugüne kadar başvuran 52719 çocuğun diş tedavileri ve kontrolleri gerçekleştirildi.

İSTANBUL

Açıldıktan 2 yıl sonra engelli hasta ameliyatlarının başladığı merkezde Haziran 2019 itibariyle 384 engelli bireyin ameliyatı gerçekleştirilmiş oldu.

Çocuk Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’nin bir benzeri daha İstanbul’da yok

Kartal Cemevi’nin üst katında açıldıktan sonra Kartallı çocukların hayatını değiştiren Çocuk Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi çocuklara şifa dağıtmaya devam ediyor. 2014 yılı Mart ayında açıldıktan sonra Kartal’da ikamet eden 4-14 yaş aralığındaki çocuklara ve genel anestezi altında Türkiye’deki tüm engelli vatandaşlara ağız ve diş sağlığı verilen merkezin bir benzeri daha İstanbul’da yok.

Deneyimli kadrosuyla 5 yıldır hizmet veren merkezde; dolgu, çekim, amputasyon, kanal tedavisi, diş taşı temizliği gibi tedaviler gerçekleştiriliyor. Merkezde ayrıca koruyucu işlemler olarak oral hijyen motivasyonu,  fissür sealant, flour uygulamaları yapılıyor. 4-12 yaş arası çocukların ücretsiz faydalandığı merkezde karışık dişlenme dönemindeki 6-12 yaş arasındaki çocukların da takibi yapılarak dişlerin sağlıklı dizilip dizilemeyeceği konusunda bilgilendirme yapılıyor ve hekimler oral hijyenin yanı sıra diğer konularda da hem çocuklara hem de ailelerine detaylı bilgi veriyor.

Haziran 2019 itibarıyla 384 engelli birey ameliyat oldu

Kartal Belediyesi’nin en önemli projelerden biri olan Çocuk Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’ne açıldığı 2014 yılından Haziran 2019 tarihine kadar toplam 52719 hasta başvurdu. Merkezde 2016 Ekim ayından itibaren engelli hasta ameliyatlarına da başlanırken, bugüne kadar  genel anestezi altında ameliyat edilen engelli hasta sayısı 384 oldu. Ağır diş problemleri yaşamalarına rağmen engelleri nedeniyle tedavileri ancak genel anestezi uygulanarak yapılabilen engelli bireyler gerçekleştirilen ameliyatlar ile sağlıklarına kavuşurken merkezde muayeneleri gerçekleştirilen engelli hasta sayısı 1131 oldu. Tüm Türkiye’den engelli hastaların başvurabildiği merkezde tedavi hizmeti ücretsiz veriliyor.

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel “Merkezimiz açıldığı günden beri çocuk ve engelli vatandaşlarımızın   hayata daha güvenli  ve mutlu gülümsemelerine olanak sağlıyor.”

Çocuk yaşta Ağız ve Diş Sağlığı’nın  teşhis ve tedavisinin önemine dikkat çeken Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel ise ’’ Merkezimiz açıldığı günden beri çocuk ve engelli vatandaşlarımıza yönelik koruyucu ve önleyici sağlık hizmeti politikamızla   önemli bir  ihtiyacına hizmet veriyor ve onların  hayata daha güvenli  ve mutlu gülümsemelerine olanak sağlıyoruz ‘’ dedi.

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: MURAT YILMAZ

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam