reklam
reklam

23 Nisan sevinci tiyatroyla artacak

Eklenme Tarihi: 20 Nisan 2016, Çarşamba - 11:00   Okunma Sayısı: 204060

İSTANBUL-ANKARA 

Atatürk'ün çocuklara armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve ÇocukBayramı'na tiyatro sanatıyla katkıda bulunmak, Türk tiyatrosunun dünya çocukları yoluyla yurt dışına açılımını sağlamak, yurt dışında bu daldaki gelişmeleri takip etmek amacıyla her yıl aynı tarihlerde gerçekleştirilen festivalde, bu sene 4 ülkeden tiyatro grupları ağırlanacak.

İtalya, İspanya, Hırvatistan ve İran'dan grupların katılacağı festivalde, kukla, gölge oyunu, kara tiyatro, dans tiyatrosu, opera, bale ve sokak tiyatrosu gibi farklı tekniklerin kullanıldığı çocuk oyunları sahnelenecek, seminer ve söyleşiler gerçekleştirilecek.

Festival kapsamında, İtalya'dan Tiyatro Koreja, Enzo Toma'nın yazıp yönettiği, insan ilişkilerini ele alan "Eskü Püskü Opera"yı minik izleyicilerle buluşturacak. Oyun, 26 ve 27 Nisan saat 11.00 ve 14.00'te Stüdyo Sahne 1'de izlenebilecek.

Hırvatistan'dan Mala Scena ve Triko Sirk Tiyatrosu da Lana Saric'in yazıp, Ivica Simic'in yönettiği "Küçük İğne Kız" oyunuyla minik seyircilerin karşısına çıkacak.

İran'dan gelecek Mika Tiyatrosu da Ali Bernon'un yazıp yönettiği "Kuşi ve Muşi" oyununu sahneleyecek.

İspanya'dan gelecek Cia La Tal grubu, Company La Tal'ın yazıp yönettiği "Guguklu Saat" ile 26 ve 27 Nisan saat 11.00 ve 14.00'te Şinasi Sahnesi'nde miniklerle bir araya gelecek.

Festival kapsamında, Van, Adana, İzmir, Eskişehir, İstanbul, Trabzon, Diyarbakır, Konya'dan gelen tiyatro grupları ve Ankara Devlet Tiyatrosu da çeşitli etkinlikler düzenleyecek. 

Tüm oyunlar, saat 11.00 ve 14.00'te gösterilecek.

Çocuklar bayramda eğelenceye doyacak

AA muhabirinin derlediği bilgilere göre, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, "Daima Çocuk" sloganıyla 32. Çocuk Şenliği'ni başlattı. Şenlikte 24 Nisan'a kadar çamur, drama, beden perküsyon, oyun yazım ve karagöz atölyelerinin yanı sıra, "Turunç'un Bahçesi", "Afacan Tilki", "Oyun Treni", "Alaaddin'in Sihirli Lambası", "Kral Çıplak", "Karlar Ülkesi", "Taş", "Cimri", "Adada Şamata", "3 Kardeş ve Muhteşem Kurt" ve "3 Kumbara" oyunları sahnelenecek.

İstanbul Devlet Tiyatrosu "Lay Lay Lom" oyununu 24 Nisan ve 26 Nisan'da Üsküdar Stüdyo Sahne'de sergileyecek.

Zorlu Çocuk Tiyatrosu'nun "Kibritçi Kız Müzikali", 23, 24 ve 30 Nisan'da Zorlu Performans Sanatları Merkezi'nde izlenebilecek.

İş Sanat'ın sevilen müzikli oyunu "Keloğlan", 24 Nisan'da çocuklarla buluşacak.

Türkiye'nin ilk ve tek ulusal çocuk senfoni orkestrası Doğuş Çocuk Senfoni Orkestrası (DÇSO), 23 NisanUlusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'na özel gösteri sahneleyecek.

Kuruluşunun 11. yılını kutlayan orkestra, Sihirli Flüt operasından esinlenerek hazırlanan ve 24 Nisan'da TİM Show Center'da sahnelenecek "Mozart'ın Sihirli Dünyası"nda ünlü operadan bölümler seslendirecek.

Akbank Sanat, yarın ve 22 Nisan'da, çocukların katılımına açık yaratıcı ve eğlenceli atölye çalışmaları hazırladı. Çocuklar, "Oyuncak Heykel", "Mini Mozaik", "Eller Kollar Artık Hepsi Heykeller" atölyeleri ile profesyonel bir özgün baskı resim atölyesinde çalışma imkanı sunan "Linol Baskı" atölyesine katılabilecek.

Yazar ve şair Sunay Akın'ın, "5000 Yıllık Hikaye: Oyuncak Sergisi" de ziyarete açılacak.

Maltepe Belediyesi, çocuklar için "Sokak Tiyatrosu Şenliği" düzenleyecek.

Öğrenciler, Zorlu PSM'de devam eden "Digital Revolution" sergisini 23 Nisan'da ücretsiz ziyaret edebilecek.

Kaynak: AA
Editör: AA

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam