reklam
reklam

Kansere karşı "arı zehri" önerisi

Eklenme Tarihi: 16 Nisan 2016, Cumartesi - 12:00   Okunma Sayısı: 133655

KAYSERİ

Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi İç Hastalıkları Hematoloji Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali Ünal, her insanın vücudunun süreklikanser hücresi ürettiğini, immün (savunma) sistemi güçlü insanların vücudunun bu hücreleri öldürerek hastalığa yakalanmadığına, savunma sistemi zayıf insanların ise bu hücrelerle savaşamadığı için kansere yakalandığına dikkati çekti.

İmmün sisteminin hastalığa yakalanma ve hastalığı yenme konusunda kilit nokta olduğuna işaret eden Ünal, immün sisteminin bozulması, yavaşlaması, reaksiyon gösteremez hale gelmesi nedeniyle toplumda yaş ilerledikçe kanser olma riskinin arttığını belirtti.

İleri yaşlarda, hücrelerin genlerinin, kromozomların bozulmaya başladığını ve ilk olarak kan kanserine yatkınlığın arttığını belirten Ünal, şunları kaydetti:

"Genç insanlarda da kanser olma riski vardır. Her yaşta kanser riski taşınır ancak ileri yaşlarda bu risk daha fazla artar. Kanserden korunmak ve kanseri yenmek için en önemli konu, vücudun savunma sisteminin güçlü tutulmasıdır.Arı zehri başta olmak üzere bal, propolis (arıların bitkilerden ürettiği ve kovan içi temizlikte ve kovanın yalıtımında kullandıkları bir madde), arı sütü gibi arı ürünleri savunma sistemini güçlendiren en doğal ve en kuvvetli kaynaklardır. Kanser tedavisi olan kişilerde kullanılan ilaçlar, kemoterapi, radyoterapi vücudun savunma sistemini çok zayıflatıyor. Vücudun hastalığa karşı direncini artırmak ve hücrelerin kanserli hücrelerle savaşabilmesini sağlayabilmek için savunma sistemini güçlendirecek maddelere ihtiyaç var. Arı zehri de bunların en önemlileri arasında yer alıyor. İmmün sistemi güçlendiğinde hem kanser yenilir hem de kanser süreci içinde yeni bir kanser oluşumu veya kanserin yayılması önlenmiş olur."

Kaynak: AA
Editör: AA

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam