reklam
reklam

HÜDAYİ VAKFI 40 ÜLKEYE ULAŞACAK

Eklenme Tarihi: 15 Temmuz 2019, Pazartesi - 10:05   Okunma Sayısı: 233450
Aziz Mahmûd Hüdâyi Hazretleri’nin (1541-1628) asırlar önce başlattığı “Yoksulluk ve Cehaletle Mücadele” geleneğini devam ettirmek gayesiyle 1985 yılında kurulan Aziz Mahmûd Hüdâyi Vakfı, hayırsever vatandaşları dünyanın dört bir köşesinde yaşanacak kurban heyecanına ortak olmaya davet ediyor.

 

 

İSTANBUL

Bu yıl “Kurban Fedakârlık, Hakk’a Yakınlıktır” sloganı ile yola çıkan Vakıf,kurban kesim bedelini; yurt dışında 750 TL, yurt içinde büyükbaş kurbanda bir hisse 1.550TL, küçükbaş kurbanda ise kıvırcık koç 1.450, büyük koç ise 1.700 olarak belirledi. Kurban yardımları dışında yıl içerisinde dul ve yetimlerin, muhtaç ve kimsesizlerin, yoksul talebelerin maddi-manevi ihtiyaçlarının karşılanmasına yönelik eğitim, insani yardım, sosyal-kültürel hizmetler ve basım-yayın alanlarında yoğun faaliyetleri olan Vakıf,dünyanın dört bir yanına iyilik götürüyor.

 

“AMACIMIZ DUALARA ORTAK OLMAK”

Vakfın bu yılki yurt içi ve yurt dışı kurban çalışmaları hakkında bilgi veren Aziz Mahmûd Hüdâyi Vakfı Genel Müdür Yardımcısı Serdar Eryılmaz, kurban bayramı coşkusunu kurban kesme gücü olmayanlarla paylaşarak onların mutluluklarına ve dualarına ortak olmaya çalışacaklarını söyledi. Eryılmaz,“ Vakıf olarak 400 yıllık kadim ve köklü bir hayır-irşat geleneğini yaşatmaya devam ediyoruz. Türkiye’de ve 40 ülkede yoksulluğu ve cehaleti gidermek, yaralı gönüllere merhem olmak, ülkemizin ve İslam dünyasının nitelikli insan ihtiyacının giderilmesine katkıda bulunmak amacıyla faaliyet gösteren gönüllü bir teşekkülüz.şeklinde konuştu.

İSTANBUL’DA HALKIMIZA GÖNÜL HUZURUYLA KURBAN KESİM HİZMETİ VERİYORUZ

Vakfın yurt içi kurban organizasyonu hakkında bilgiler veren Eryılmaz “İstanbul’da Üsküdar ve Küçük Çamlıca’daki modern ve hijyenik kesimhanelerimizde kurbanları randevu usulüyle ehil kasaplar eliyle kestirerek halkımızın ibadetlerini gönül huzuruyla yerine getirmelerini sağlıyoruz. Buralarda kesilen kurban etlerinden vakfımıza bağış olarak bırakılan 3/1’lik kısmını kurban sahipleri adına İstanbul’da aylık düzenli olarak erzak paketi yardımında bulunduğumuz kurban kesme gücü olmayan yaklaşık 7 bin dar gelirli aileye dağıtıyoruz.

 

“YURT DIŞI VEKÂLET KURBANLARI 40 ÜLKEYE TAKSİM EDİLİYOR”

‘MAZLUM COĞRAFYALARA, MAHRUMİYET BÖLGELERİNE ÖNCELİK VERİLİYOR’

Yurt Dışında Vekâletle Kurban Kesim Organizasyonu hakkında da açıklamalarda bulunan Eryılmaz şöyle devam etti: “Milletimizin vakfımıza güvenerek ve teveccüh göstererek emanet ettiği vekâlet kurbanlarını Afrika, Asya, Balkanlar, Kafkasya, Orta Doğu, Uzak Doğu gibi farklı coğrafyalarda 40 ülkeye ihtiyaçları nispetinde dağıtıyoruz. Bangladeş (Arakan kampları), Filistin, Suriye (İdlib kampları), Yemen, Irak, Filipinler, Afganistan, Somali gibi savaş ve terör mağduru mazlum coğrafyalara, Burkina Faso, Nijer, Mali, Sudan, vb. yoksulluğun derinden hissedildiği ülkelere, mahrumiyet bölgelerine öncelik veriyoruz. Kesilen kurban etlerini dul-yetim, mağdur-muhtaç, savaş mağduru mülteciler ve Kur’an talebeleri olmak üzere yüz binlerce kişiye ulaştırıyoruz.   

Yurt dışı kurban organizasyonumuzu faaliyet gösterdiğimiz ülkelerde kendi müesseselerimiz aracılığıyla gerçekleştiriyoruz. Kurbanlık hayvan alımından, kesim ve dağıtımına kadar tüm aşamalarında kurban ibadeti esaslarına uygun ve güven veren bir yapılanmayla büyük bir hassasiyet, îtina ve sorumluluk duygusuyla hareket ediyoruz. Vekâletini aldığımız kurbanları, bağış sahiplerinin isimlerini tek tek okuyarak, bizzat ilgili ülkelerde Hüdayi’nin vakıf kültürüne sahip ve vacip kurban ibadeti hassasiyetini iyi bilen kendi Türk personelimiz nezaretinde kesiyoruz. Ayrıca, kurban kesimlerinin sorunsuz bir şekilde yerine getirildiğini teyit etmek amacıyla, 70 civarında gözlemciyi kurban kesimi yaptığımız 40 ülkeye gönderiyoruz.

 

KURBAN SADECE VACİP BİR İBADETİN İFASI DEĞİLDİR

KURBAN PAYLAŞMANIN VE KARDEŞLİĞİN EN CANLI TEZAHÜRÜDÜR

Kurbanın vacip bir ibadet görevinin yerine getirilmesi yanında mazlum coğrafyalardaki mağdurlara umut olma, kardeşlik bağlarını güçlendirme, insanlık onurunu yüceltme, örnek bir Müslüman şahsiyeti sergileme ve muhtaçları sömürü düzenine terk etmeme gibi içerisinde birçok hikmet ve fayda barındırdığının da altını çizen Eryılmaz sözlerine şöyle devam etti: “Bir kurban hissesi” deyip geçmeyelim, benim bağışlayacağım bir hisse kurban, benim vesilemle dağıtılacak birkaç kilo et neyi değiştirir ki diye düşünmeyelim. Biz “Kurban “ET”ten ÖTE diyoruz. Kurban vesilesiyle bayramı milyonlarca kardeşimizle onlarca ülke ve bölgede beraber eda ederek bir ümmet buluşması gerçekleştiriyoruz, İslâm dünyasında sevgi, kardeşlik ve ümmet bilinci adına gönül köprüleri kurulmasına vesile oluyoruz.

 

İNTERNET ÜZERİNDEN DE BAĞIŞ YAPILIYOR

Hayırseverler yurt dışı bağışlarını hem vakıf merkezlerinden hem de www.hudayivakfi.org sitesinde yer alan online bağış bölümünden banka kartlarıyla, anlaşmalı banka, PTT hesaplarına havale-EFT yolu ile yapabiliyorlar. Yurt içi kurban için kayıt yaptırmak, kesim sırası almak ve bağışlarla ilgili detaylı bilgi almak isteyenler vakfın 0216 428 39 60 numaralı çağrı merkeziyle irtibata geçebilirler.

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: YUSUF KEMAL YILDIZ

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam