reklam
reklam

Adel Kalemcilik Öğretmenler Platformuyla Nesillerin Gelişimine Katkı Sağlıyor

Eklenme Tarihi: 15 Temmuz 2019, Pazartesi - 10:01   Okunma Sayısı: 160446
Hayallerini şekillendirmek ve iz bırakmak isteyen herkesin hayatında olma vizyonuyla hareket eden Adel Kalemcilik, İz Bırakan Öğretmenler Platformu ile nesillerin gelişimine katkı sağlıyor

İSTANBUL

Bilgi ve deneyimlerin nesilden nesle aktarılmasına katkı sağlayan Adel Kalemcilik, yaptığı çalışma ve iş birlikleriyle 50 yıldır eğitim sektöründe farkındalık yaratıyor. 2012 yılında başlattığı ve Öğretmen Akademisi Vakfı (ÖRAV) iş birliğiyle sürdürdüğü ‘Yaratıcı Çocuk Yaratıcı Beyin’ eğitimleri ile şirket, bu yıl 10 farklı ilde, bine yakın öğretmenle bir araya geliyor. Etkinlik kapsamında öğretmenler, Adel ve Faber-Castell ürünleriyle yaratıcı tasarım ve öğrenme stilleri konularında deneyim kazanıyor.

Eğitimlerle birlikte bilgi ve deneyimlerin paylaşılmasını ve çoğalmasını hedefleyen Adel Kalemcilik, yeni platformu izbirakanogretmenler.com’u hayata geçirdiğini de duyurdu. Vizyon geliştiren farklı içeriklerle ön plana çıkan platform, öğretmenlerin eğitim modellerine yeni bir bakış açısı kazandırmayı hedefliyor. Ders konularını klasik bir eğitim sürecinden daha yaratıcı ve keyifli bir sürece çevirmeye yönelik uygulamalar sunan izbirakanogretmenler platformu, öğretmenlerin tüm eğitim süreçlerinde en iyi yardımcısı oluyor.

Özünde barındırdıkları “iyilik” değeri ile eğitimin ve eğitimde yaratıcılığın en büyük destekçisi olarak proje ve çalışmalarına devam ettiklerini belirten Adel Kalemcilik Genel Müdürü Evrim Hizaler, “Yaratıcılığın bir bölümü genlerle belirlenmiş olsa da çoğunun çevreyle şekillendiğine inanıyoruz. Çocuğun içinde bulunduğu çevrenin, yaratıcılığını geliştirebilecek kadar zengin olmasını sağlamak bu noktada oldukça önem taşıyor. Bu nedenle eğitimin tüm süreçlerinde yaratıcılığı tetikleyecek etmenlerin var olması gerekiyor. Adel Kalemcilik olarak biz de bu konuda önemli bir adım atarak İz Bırakan Öğretmenler Plaformu’muzu hayata geçirdik. Bu sayede değerli öğretmenlerimizle birlikte çocuklarımızın yaratıcılıklarının ve el becerilerinin gelişimi ile kendilerini ifade etmelerine destek oluyoruz” dedi.

Yaratıcılık Öğrenmenin Gücüyle Birleşiyor

İz Bırakan Öğretmenler Platformu içinde yer alan birbirinden farklı ve yaratıcı uygulamalar, öğrenme deneyimine yeni bir boyut kazandırıyor.

Öğretmenler, platformda sunulan video ve görsel anlatım içerikleri sayesinde su, resim kartonu, pastel boya, keçeli kalem gibi basit materyallerle, öğrencilerine renkli ve yaratıcı bir dünyanın kapılarını açıyor. Bu sayede öğretmenler, müfredatta yer alan ders konularını, çok daha ilgi çekici ve yaratıcı şekilde öğrencilerine aktarma fırsatı elde ediyor.

Kullanıcı dostu ara yüze sahip izbirakanogretmenler platformu, öğretmenlerin tercihlerine göre kişiselleştirebilecekleri bir kullanım deneyimi yaşatıyor.

Öğrencilerin Motor Gelişimi Hızlanıyor

Kesme, yapıştırma ve katlama gibi hareketler küçük kas kullanımı ile motor gelişimini destekleyen unsurlar arasında yer alıyor. Bununla birlikte boyama yapmak, çocukların kalem kontrolünün gelişmesine de destek oluyor. Tam da bu noktada Adel Kalemcilik’in izbirakanogretmenler platformu sayesinde öğretmenler, parmak boyama, şablon renklendirme gibi zahmet gerektirmeyen tekniklerle anasınıfı, ilkokul ve ortaokul öğrencilerinin el ve motor becerilerinin gelişimine destek oluyor. Aynı zamanda platformda yer alan poster şablonları, öğretmenlerin özel günler için de kullanabilecekleri yaratıcı bir kaynak sunuyor

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: GAMZE YILMAZ

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam