reklam
reklam

2. DÜNYA MÜSLÜMAN TÜRKLERİ BULUŞMA ŞÖLENİ

Eklenme Tarihi: 13 Temmuz 2019, Cumartesi - 10:08   Okunma Sayısı: 177330
6-7 Temmuz 2019 günleri Hatay’ın Yayladağı ilçesinde Kızılgöl mevkiinde Türk devletleri 2. Dünya Müslüman Türkleri Buluşma Şöleni gerçekleştirildi.

İSTANBUL

BİLİM KÜLTÜR VE SPOR ADAMI PROF. DR. İBRAHİM ÖZTEK YAYLADAĞ’DA

Şölen;İş adamlarımızdan İsmail Yıldırım, dernek başkanı Erdal Türkoğlu ile Yayladağı belediye başkanı Mustafa Sayın’ın büyük gayret ve çabaları ile oluşturulmuştur. Şölen alanında dünyanın en büyük ay yıldızı kurulmuştur. Şölende birçok kanaat önderi, siyasiler, belediye başkanları ve mülki amirler yer alarak konuşmalar yapmışlardır. Şölene Türk devletleri ve özerk Türk Cumhuriyetlerinden çok sayıda katılanlar olmuştur. Bölgenin Suriye sınırında Munbiç, Afrin, Azez ve Bayır Bucak bölgelerine komşu konumda olması nedeniyle buradaki Türk topluluklarından da katılanlar olmuştur.

Prof. Dr. İbrahim Öztek 10.000 kişiye varan izleyiciye yaptığı konuşmasında Türk milletinin tarih ile birlikte var olduğunu, Üç kıtada büyük uygarlıklar kurduğunu, nice çağlar kapayıp nice çağlar açtığını, gökten ay ile yıldızı indirdiğini, Oğuz Kağan’dan günümüze binicilik, ok atma, kılıç kullanma ve güreş gibi sporlarla bedenlerini, ,akıl ve ruhlarını geliştirerek 16 devlet kurduklarını anlattı. Türklerin pek çok haçlı seferini kırarak İslamiyet’in muhafızlığını yaptığını belirtti. Hoca Ahmet Yesevi, Hacı Bektaş Veli, Mevlana ve Yunus gibi ilim sahipleriyle de dünyayı aydınlatan güneş olduklarını söyledi. 100 milyona varacak birlik içindeki akıl beden ve ruh eğitimi ile modern, çağdaş kalkınmışlığını tamamlamış bir Turkiye’nin batının korkulu rüyası olduğuna işaret etti. Konuşmasının sonunda kendisine Hatay Büyükşehir Belediye başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş ile Yayladağı belediye başkanı Mustafa Sayın tarafından bir ödül takdim edildi.

Öztek, konuşmasının sonunda bundan 6-7 yıl önce Türkiye’ye getirdiği Türklerin geleneksel sporlarından ağaç güreşi hakkında açıklamalarda bulundu. Daha sonra Hatay Büyükşehir Belediye başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş ile Yayladağı belediye başkanı Mustafa Sayın’ı ağaç güreşine davet etti. Kısa bir ağaç güreşi gösterisi sonrası her iki belediye başkanını yarışmada berabere ilan etti. Bu değişik güreş ve güreşçiler halkın büyük takdirini topladı.  

Daha sonra kız sporcular, ardından da Prof. Dr. İbrahim Öztek antrenör İbrahim Saday ile birlikte aba güreşi gösterileri yaptılar. Bu gösteriler de yüksek teknik kalite ve kapasite açısından göz doldurdu. Yapılan gösteri sırasında Öztek’in bilimsel, kültürel ve sportif özgeçmişi anlatılırken, bu gösterilerle

75. gençlik yaşının kutlandığı da belirtildi.

 

 

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: YUSUF KEMAL YILDIZ-SİNAN BERATLIGİL

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam