Warning: imagecreatefromjpeg(/var/www/vhosts/sonangazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/../dosyalar/gorsel/2019/07/09/5._Marmaris_UluslararasY_KYsa_Film_Festivali_Liseli_SinemacYlarY_Destekliyor.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /var/www/vhosts/sonangazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 44

Warning: imagesx() expects parameter 1 to be resource, bool given in /var/www/vhosts/sonangazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 3

Warning: imagesy() expects parameter 1 to be resource, bool given in /var/www/vhosts/sonangazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 4

Warning: Division by zero in /var/www/vhosts/sonangazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 11

Warning: imagecopyresampled() expects parameter 2 to be resource, bool given in /var/www/vhosts/sonangazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 28
reklam
reklam

5. Marmaris Uluslararası Kısa Film Festivali Liseli Sinemacıları Destekliyor

Eklenme Tarihi: 9 Temmuz 2019, Salı - 09:16   Okunma Sayısı: 144426
5. Marmaris Uluslararası Kısa Film Festivali genç yönetmen adaylarını desteklemeye devam ediyor. Bu yıl 15 – 20 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek festivalin önemli bölümlerinden birisi de Liselerarası Kısa Film Yarışması olacak.

Başvuru süresi 30 Temmuz Salı sona eriyor

Türkiye’de sinemaya ilgi duyan öğrencileri desteklemek ve sinema sektörüne kazandırmak amacıyla düzenlenen yarışmaya lise eğitimi alan ya da yeni mezun olan genç yetenekler başvurabiliyor. Belgesel, deneysel, canlandırma ve kurmaca kategorisi gözetmeksizin çekilen kısa filmler 30 dakikayı aşmamak şartıyla yarışmaya katılabilecek. 5 Mayıs’ta başlayan başvuru süreci 30 Temmuz Salı günü sona erecek. Her yönetmenin en fazla iki filmle başvurabileceği yarışmada ön değerlendirme sonuçları festival komitesi tarafından açıklanacak.

Marmaris Uluslararası Kısa Film Festivali Direktörü Şeref Öztürk :”Yarışmamız sayesinde lise döneminde sinema eğitimi alsın ya da almasın tüm gençlerimize sinemanın bir meslek olduğunu anlatıyor; sinema yeteneği ve becerisini geliştirebilmesi için bir fırsat sunuyoruz. Liselerarası Kısa Film Yarışmamıza gelen başvuruların sayısı her yıl artıyor.”

Marmaris Uluslararası Kısa Film Festivali Direktörü Şeref Öztürk Liselerarası Kısa Film Yarışması hakkında bir açıklama yaptı ve şu açıklamada bulundu ; “Marmaris Film Festivali olarak Türk Sineması’nın geleceğine yön verecek yönetmen adaylarını destekleme arzusundayız. Bu yıl 5’incisini düzenleyeceğimiz festivalimizde Liselerarası Kısa Film Yarışmamızın 4.yılı olacak. Yarışmamız sayesinde lise döneminde sinema eğitimi alsın ya da almasın tüm gençlerimize sinemanın bir meslek olduğunu anlatıyor; sinema yeteneği ve becerisini geliştirebilmesi için bir fırsat sunuyoruz. Liselerarası Kısa Film Yarışmamıza gelen başvuruların sayısı her yıl artıyor. Gençlerimiz Muğla bölgesinde her yıl onlarca film çekiyor. Festival olarak Muğla - Marmaris bölgesinin doğal film platosu olma yönündeki hedefimize yaklaşıyoruz.”

Marmaris Uluslararası Kısa Film Festivali gönüllü bir ekip tarafından hayata geçiriliyor ve bağımsız kimliğini koruyor

Muğla Büyükşehir Belediyesi, Marmaris Belediyesi ve sivil toplum kuruluşlarının da destek verdiği Marmaris Uluslararası Kısa Film Festivali gönüllü bir ekip tarafından hayata geçiriliyor ve bağımsız kimliğini koruyor.

15-20 Ekim’de düzenlenecek festivalde bu yıl Ulusal Kısa Film Yarışması, Liselerarası Kısa Film Yarışması, Uluslararası Kısa Film Gösterim Bölümü, söyleşi ve atölyeler yer alacak. Festival etkinlikleri kapsamında yurt içinden ve yurt dışından 150 civarında konuğa Marmaris’te ev sahipliği yapılacak.

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: MURAT YILMAZ

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam