reklam
reklam

TEKSTİL ÜRÜNLERİNDE TÜKETİCİYİ CEZBEDEN FİYATLAR

Eklenme Tarihi: 7 Temmuz 2019, Pazar - 22:46   Okunma Sayısı: 161090
Kıyafet, ev gereçleri, tekstil ürünleri son yıllarda semt pazarlarında oldukça rağbet gören ürünler arasında.

. Vatandaşlar mağazalarda ünlü markalara fahiş fiyatlar ödemek yerine ceplerine uygun alışveriş yapmayı tercih ediyor. Tüketici ucuzluktan yararlanırken, Pazar esnafı ise tüketiciyi ucuzluk ile cezbederek sürümden kazanmaya çalışmaktadır. Bizlerde tekstil ürünlerinde pazardaki ve mağazadaki ürünlerin fiyatlarını karşılaştırmak ve pazar piyasasının nabzını tutmak için pazarcı esnafı ile görüştük. Eskiden Göztepe’ye kurulan şimdilerde Kadıköy’de Hasanpaşa’ya kurulan salı pazarındaki fiyatları mağaza fiyatlarına göre değerlendirdik.

PAZARDA KUMAŞIN FİYATI TÜKETİCİYİ MAĞAZALARDAN UZAKLAŞTIRIYOR.

Uzun yıllardır pazarda kumaşçılık yapan Eyüp Dinke, kumaşların pazar piyasasında ucuz olduğunu vurguladı. Kumaşların toplama yerinde 30-35 TL olduğunu söyleyen Diken, 3 ile 10 TL arasında bulunabildiğini belirtti. Dinke, kaliteli kumaşların metresinin 10 TL’den başladığını normal standartlardaki kumaş parçalarının ise 3 TL’den satabildiklerini söyledi. Yılların kumaş ustası ve bu piyasayı en iyi bilen Eyüp Dinke Pazar piyasasındaki kumaşlar hakkında şunları ifade etti: İddialı diye bahsettiğim kumaşlar 6-7 dolardan 40 TL’ye tekabül ediyor. Bu bahsettiğimiz fiyatta toptan fiyatı, kumaşı orijinal topuyla almak şartıyla bize verilen fiyat bu şekilde. Ama pazardan alırsan 10 TL. Bu kumaşlar ;krep, viskon, poliviskon kumaş pazarda 10 TL. Normal kumaş jüpon kumaşlarda 7-8 TL arasında fiyatları değişmektedir. Bunları parça türleri olan 1-2 metreliklerde 5 TL falan yapıyor. Tabi fiyatlar böyle olunca tüketicide pazarı tercih ediyor. Bazen mağazacılarda bizden alıp gidiyor. Onlarda üstüne kar koyuyor. Sağlamlık olarak mağazada satışı yapılan ürünlerde bizden olunca sağlamlık olarak pazar ürünü ile mağaza ürünü arasında fark yoktur.

Bu pazarda kumaşlar ile etek, elbise, ferace dediğimiz şeyler olabildiği gibi iç çamaşırı türü kıyafetlerde yapılabiliyor. Satılan kumaşların kullanım alanı çok geniş olmakla beraber yastık kılıfı, çarşaf, çekyat örtüsü gibi tüketici satılan kumaşların kullanım alanı oldukça geniş olduğu için pazarda kumaşa rağbet fazla oluyor. Dikim işlerinden anlayanlar buradan aldığı kumaşlar ile diktiklerini daha pahalıya satabiliyor.

“SÜRÜMDEN KAZANMAYA ÇALIŞIYORUZ”

Pazardaki giyim fiyatlarının uygun olduğunu söyleyen pazarcı esnafı; 10 TL’ye çocuk tişörtleri satıldığını, aynı ürünün mağazadaki fiyatının 25 -40 TL arasında değişim gösterdiğini söyledi. Yüzde 20 ile yüzde 25 mal satarak sürümden kazanmaya çalıştıklarını dile getirdi. Esnaf; ucuza satılan malların üstüne KDV koymadan vergi olarak kendi ceplerinden gittiğini bu nedenle tüketicinin ilgisini ucuz fiyatlar ile kazanıp kar elde etmeye çalıştıklarını vurguladı. Pazar fiyatlarının her zaman mağaza fiyatlarına göre daha uygun olduğunun altını çizen pazarcı esnafı şunları söyledi: Fiyatlar bir tek çocuk ürünlerinde değil, kadın ve erkek ürünlerinde de mağazalara göre daha uygun. Fiyatlar 10 TL’den başlayıp 35-70 TL’ye kadar yükselebiliyor. Mağazada 160-170 TL olan bir ürün pazarda aynı kalitede 70 TL’ye alınabiliyor. Çorap fiyatlarında ise 2 çifti 4 TL’ye satılıyor.

 

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: ZEHRA EVCİL

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam