reklam
reklam

KANUNİ’NİN CAMİ VE MEDRESESİ AMACI DIŞINDA KULLANILIYOR

Eklenme Tarihi: 6 Temmuz 2019, Cumartesi - 09:45   Okunma Sayısı: 702950
İstanbul’un kalbi sayılan Aksaray-Topkapı istikametine doğru Akdeniz caddesi kavşağında tarihi bir külliye bulunuyor.

İlk bakışta tarihi bir medreseyi andıran külliye ancak bir hastane. Ziyaret edilesi tarihi yapıya yaklaştığımızda ‘İstanbul Medipol Üniversitesi Vatan Kliniği’tabelası asılı. Kanuni Sultan Süleyman tarafından, babası Yavuz Sultan Selim’in anısına, Mimar Sinan’a inşa ettirilen ve içinde Medrese ve Cami bulunan külliye ne yazık ki  amacı dışında kullanılmaktadır.

 

Hastanenin ilk olarak bahçesine girdiğimizde yani Külliyenin avlusundan girince solda 'Şadiye Hatun' yazan bir mezar bulunuyor. İlerlediğimizde küçük ama sistematik bir hastanenin içinde olması gerekenler bulunuyor. Eski medrese odaları doktorların muayene odası olarak kullanılıyor. Yani içinde Medrese ve Cami bulunan külliye amacı dışında kullanılıyor.

Külliyedeki caminin minaresi 1950’lerde yıkılmış fakat yeniden yapılmamıştır. 1968’de Türk Hat Sanatları Müzesi’ne dönüştürülen külliye, 1980'lere kadar yapım amacı dışında kullanılmaya başlandığı bilinmektedir.

1990'lı yıllardan itibaren de Şadiye Hatun Tıp Merkezi'ne tahsis edilen külliye, şimdiler de ise ‘İstanbul Medipol Üniversitesi Vatan Kliniği’ olarak yapım amacı dışında kullanılmaya devam etmektedir.

 

 

 

 

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: ZEHRA EVCİL

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam