reklam
reklam

Hava sıcaklığı 35 dereceye yükseldi sahiller doldu

Eklenme Tarihi: 30 Haziran 2019, Pazar - 17:25   Okunma Sayısı: 126595
Hava sıcaklığının 35 dereceyi bulduğu Antalya'da vatandaşlar ve yabancı turistler serinlemek için plajlara akın etti.

Antalya Meteoroloji Bölge Hava Tahmin Merkezi yetkililerinden alınan bilgiye göre, kentte hava sıcaklığı 35, deniz suyu sıcaklığı 28 derece ve nem oranı ise yüzde 12 olarak ölçüldü. 

Serinlemek isteyenler Konyaaltı Sahili'nde yoğunluğa neden oldu. Çok sayıda kişi denizde yüzerken, bazıları ise su sporları yaparak eğlenceli zaman geçirdi.

Aileleriyle sahile gelen çocuklar ise hem yüzdü hem de parklardaki yerden püskürtülen sularla oynayarak eğlendi.

Sıcaklık yükseldi nem düştü

Meteoroloji 4. Bölge Müdürü Davut Öztürk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hafta için 32 derece civarında seyreden sıcaklığın, bugün ve yarın Antalya'da 38 dereceye kadar çıkacağını söyledi.

Kuzeyden esen rüzgarlar sayesinde nem oranının yüzde 12'ye gerilediğini belirten Öztürk, "Salı gününden itibaren hava sıcaklıkları yeniden 31-32 derecelere gerileyecek. Yalnız, rüzgar denizden eseceği için nem artışı bekliyoruz." dedi.

Günlük ziyaretçi sayısında rekor 

Bu arada, Antalya'ya haziranda gelen günlük ziyaretçi sayısında rekor kırıldı.

Vali Münir Karaloğlu, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, 8 Haziran'da 85 bin 205 ve 22 Haziran'da 86 bin 308 kişiyle ayın günlük ziyaretçi rekorlarının kırıldığını anımsattı.

Antalya'ya dün gelen yolcu sayısının ise 90 bin 989 olduğunu belirten Karaloğlu, "Allah huzurumuzu, bereketimizi daim etsin." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA
Editör: AA

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam