reklam
reklam

U17A 3.hafta

ÖZEL HABER

Pakistan'da lunaparkta bombalı saldırı: 63 ölü

Eklenme Tarihi: 28 Mart 2016, Pazartesi - 09:00   Okunma Sayısı: 167669

İSLAMABAD

Pakistan’nın Pencap eyaletinin başkenti Lahor'da bir lunaparkta düzenlenen saldırıda, 63 kişi hayatını kaybetti.

Pencap eyaletindeki Başbakanlık kaynakları, "Gülşen İkbal" adlı lunaparktaki bombalı saldırıda, 63 kişinin yaşamını yitirdiğini, 300 kişinin de yaralandığını belirtti. 

Açıklamada, saldırının, pazar tatili nedeniyle lunaparka eğlenmeye gelen halka yönelik düzenlendiği ifade edilerek, yaralılar arasında çok sayıda kadın ve çocuğun bulunduğu belirtildi. Patlamadan sonra kaosun yaşandığı bölgeye çok sayıda ambulans ve polisin sevk edildiği kaydedildi.

 

Üç günlük yas ilan edildi

Olay yerinde inceleme yapan bomba uzmanları da canlı bomba saldırısında 8 kilogram patlayıcı madde kullanıldığının tahmin edildiği bilgisini verdi.

Pakistan Başbakanı Navaz Şerif saldırının ardından üç günlük yas ilan etti.

 

 

Saldırıyı Pakistan Talibanı üstlendi

Pakistan'da lunaparkta düzenlenen saldırıyı Pakistan Talibanı üstlendi.

Pakistan medyası, saldırıyı Pakistan Talibanı'na bağlı Cemaat-ul Ahrar Grubu'nun üstlendiğini duyurdu. 

Üst düzey güvenlik toplantısı yapıldı

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Rahil Şerif üst düzey yetkililer ile güvenlik toplantısı yaptı. 

Toplantıya Pakistan İstihbarat Servisi (ISI) ve Askeri İstihbarat (MI) şefleri de katıldığı belirtildi.

Erdoğan ve Davutoğlu başsağlığı mesajı yayınladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Pakistan'da meydana gelen terör saldırısıyla ilgili, "Türkiye, her zaman olduğu gibi, bu acı gününde de Pakistan'ın yanındadır." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yazılı bir mesaj yayınlayarak "Ailelerin, özellikle de çocukların yoğun olarak bulunduğu bir lunaparkta meydana gelen saldırı, terörün, sınırlar ve değerler tanımayan yüzünü ortaya koymuştur" değerlendirmesinde bulundu.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, yayınladığı mesajda Pakistan'daki terör saldırısını lanetleyerek, "Terörizmle mücadelede ülkemiz, kardeş Pakistan'a destek ve dayanışmasını kararlı şekilde devam ettirecektir" dedi.

Başbakan Davutoğlu, "Terörizmle mücadelede ülkemiz, kardeş Pakistan'a destek ve dayanışmasını kararlı şekilde devam ettirecektir" değerlendirmesinde bulundu.

Halk kan bağışında bulunmak için hastane önünde toplandı

Yüzlerce kişi de hastanelerin önünde kan bağışında bulunmak için toplandı. Pencap hükümeti sağlık danışmanı Selman Refik çok sayıda durumu ağır olan yaralı bulunduğunu belirterek halkı kan bağışı yapmaya çağırdı.

Öte yandan, saldırı nedeni ile ülke genelinde okullar bir gün tatil edildi. 

ABD ve Kanada saldırıyı kınadı

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Sözcüsü Ned Price, ülkesinin Pakistan'ın Lahor kentinde düzenlenen bombalı terör saldırısını kınadığını bildirdi.

Price, yaptığı yazılı açımlamada, "ABD, Pakistan Lahor'da meydana gelen şok edici terör saldırısını şiddetle kınamaktadır" ifadesini kullandı.

Öte yandan, Kanada Başbakanı Justin Trudeau, Pakistan’daki bombalı terör saldırısını kınadı. 

Başbakan Trudeau, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Pakistan’da meydana gelen içler acısı bu saldırıyı kınıyoruz. Dualarımız ve temennilerimiz, hayatını kaybedenler ve yaralılarla birliktedir" dedi. 

Kaynak: AA
Editör: AA

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam