reklam
reklam

İLAHİ AŞKIN YANSIMASI “AŞK AYNASI” RAFLARDA

Eklenme Tarihi: 8 Haziran 2019, Cumartesi - 22:11   Okunma Sayısı: 137175
İlahi aşk sözcüğü ne kadar derin anlamlar içerir . Tasavvuflarda dervişlerin bağlandığı en güzel duygu. İnanılır ki İnsan, ne kadar güçlü, güzel ve özenilerek yaratıldığını, bu güzelliklerle dolu dünya denilen okulda ilahi aşkı hissettiğinde anlar .

Raflarda, kütüphanelerde ilahi aşkın güzelliğini ve sonsuzluğunu anlatan geçmişten günümüze binlerce kitap bulunuyor. Bu derin kitap havuzuna ilahi aşkı ve onun güzelliklerini anlatan yepyeni bir kitap okuyucular ile buluştu. Gazetemizde köşe yazarımız olan İletişim Uzmanı Yeşim Demir“ Aşk Aynası” isimli kitap ile okuyucularıyla buluştu. Kitabı ilk elimize aldığımızda görselliği ile manevi bir ferahlığı hissetmek mümkün. Yeşim Demir; Aşk Aynası’nı, İlim deryasında , yaşam platformunda insan bir aynadır. Bu yaşamda her ne yaşıyorsa onu yansıtandır” diye tanımlıyor . İletişim Uzmanı Yeşim Demir’le iç dünyamızda huzur bulacağımız kitabını ve detaylarını röportajımızda siz değerli okuyucularımız ile birlikte......


***Aşk Aynası.. Bu çok güzel bir isim. Kitabınız okuyucularıyla ne zaman buluştu?
        Kitabımız 18 Mayısta  okurlarıyla büyük bir özlemle kavuştu.

***  Yeşim hanım, ben sizinle bu röportajı yapmadan önce kitaba şöyle bir göz attım. Kitabı elime aldığımda dikkatimi ilk çeken kitabın kapak tasarımı oldu. Kapağın ön yüzünde büyük bir denizin ortasında güzel bir ayna var. Deniz Aynanın içinden geçerek sahile doğru  bembeyaz köpüklerini saçıyor. O sonsuz ve engin maviliğin içinden çıkan bembeyaz dalgaların güzelliği muhteşem. Gökyüzünde uçan martılar insana kendi ruhunun o derin özgürlüğünü hatırlatıyor. Şırıl şırıl akan ,huzur veren büyük bir sonsuzluk yansıması görüyorum. Ayrıca  köpüklerin içindeki defne yaprakları ve lotus çiçeği inanılmaz güzel duygular uyandırıyor insanda .İnanın kitabın kapağı biraz manevî sembolleri bilen birine bile çok şey anlatıyor.
Siz bu konuda ne diyeceksiniz bizlere?


         Evet , Öncelikle kitap kapağımız gerçekten çok etkileyici oldu. Manevi olarak sembol dilinde deniz yaşamı, ilmi ve sonsuzluğu simgeliyor. Denizin içindeki ayna, insanın simgesi. Yani şöyle açıklamak gerekirse; İlim deryasında , yaşam platformunda insan bir aynadır. Bu yaşamda her ne yaşıyorsa onu yansıtandır. Kuşlar sizin de belirttiğiniz gibi insan ruhunu simgeliyor. O hep özgür.
Lotus çiçeği ve defne yaprakları ilmin ve yaşamın boyutlarını ve de bilinçlerini anlatıyor.
Yani bu kapak şahane bir tasarım..

***Yeşim hanım, kapak şahane ama asıl kitabın muhteşemliğine gelelim isterseniz 
         Elbette buyrun. Siz sorun ,ben yanıtlayayım.

*** Kitabın ismi çok güzel ve çok dikkat çekici. AŞK AYNASI
Ne demektir AŞK AYNASI?


           Aşk Aynası, insan denen bilinçli varlığın, yeryüzünde  Allah'ın  yansıması  olarak yaratılmış bir halife olarak en büyük duyguyu AŞK'İ yaşayarak deneyimlemesi demek.

***Kitabın kapağında bir yazı var.
Yaratanın kulunu yaratırken duyduğu Aşk'ı, insan bu dünyaya hatırlamak için geliyor. Bu ne demektir?

           İnsan tekamül denen bir yolculuk için bu dünyaya geliyor. Ve bu yolda sadece insanın kendini ,nefsini ve Rabbini bilmesi , öğrenmesi ve yaşaması gerekiyor. Uzun süren bu yolculukta kişi kendi gerçeğine uyanırsa eğer; işte o zaman Yaradana kavuşuyor. Ve ikilik denen bu dünya boyutundan, Yaratıcının tekliğine yani Kendi özüne varıyor . İşte o zaman Allah'ın kulunu yaratırken duyduğu Aşk'ın kendisi olduğunu anlıyor.
NEFSİNİ BİLEN RABBİNİ BİLİR
RABBİNİ  BİLEN KENDİNİ BİLİR Sırrı İnsana açılıyor.
***Kitaptan bir kaç cümle dikkatimi çekti. Bu kitap Aşk tohumlarına Can suyu olarak sunulmuştur demişsiniz .Açar mısınız biraz bu sözü?

             Sevgili Başak hanım, bu dünya bir geçiş yeridir. Her insanın bir yaratılış amacı vardır. İnsan sadece bunu bulmak ve yaşamak, deneyimlemek için buradadır. Bu gerçeği ancak bu dünyanın geçici olduğunun farkına varanlar fark edebilir. Mevlana’nın bir sözü vardır.
“ALLAHA ULAŞAN BİR ÇOK YOL VARDI.BEN AŞK'İ SEÇTİM”.
Aşk yolu en uzun ve en zor olanıdır. Ben şahsen bu yolda olduğum ve deneyimlediğim her anın farkındalığı ile naçizane bir yol gösterici olarak, bakın bu cümleyi bile kendimden kendime ithaf ediyorum. Yaşadıklarımı ayet ve sureler ile kitabımda paylaştım.
İste, bu yolda olanlara da, özünde bu tohumu taşıyanlara da cansuyu olarak nitelendirdiğim AŞK AYNASI Kitabını hediye ettim.

***Kitapta, tasavvuftan başlayıp, hakikate kadar gitmişsiniz. Ferdiyet boyutuna kadar gelmişsiniz. Bunlar nedir? Nedir bu basamaklar?

         Tasavvufta 4 kapı,40 makam vardır. Bu kapılar ve makamlar Hz.Adem olmaktan, insan olma yolunda yaşanacakları anlatır. Bunlar çok uzun ve derin konulardır. Tasavvuf insanoğluna, Kamil insan olma yolunda rehberdir. Onun o maneviyatta ki hakikatine yükselebilmesi için  insana kanat olur..
Ancak Hz.Yunus’un bir sözü vardır.
“AŞK 'A VARDIKTAN SONRA KANADI KİM ARAR?
AŞK,YARATANDA YOK OLMAK VE ONUN YOKLUĞUNDA SADECE ONUN VARLIĞINA ŞAHİT OLMAKTIR.”
Bu bilince gelindiğinde yaratanın
-“Ey Muhammed,o taşı sen atmadın, senden Allah attı” ayetine şahitlik eden insan, İşte o anda elçi boyutuna uyanır.
Yani Allah'tan başka hiç kimse yok.
LA MEVCUDE İLLA HU..
İşte bunun farkındalığına uyanan insan fert oluyor. Artık hiç kimseye kulluğu kalmıyor. Özüne ,özündeki hakikatine sahip olarak dünya ikiliğinden kurtuluyor. Dünya sürgününü bitirip, Düşüncelerinin hakikatine varıyor ve Allah'ın Aşk'ı olarak bu dünyada dünya cennetinde yaşamaya başlıyor.
Artık Aşık ve maşuk sıfatları sonlanıp ortada bir tek AŞK  kalıyor.
İnsan suretinde Allah'ın sireti olarak varlığından yaratan tecelli ediyor.

"""Yeşim Hanım, yaşam bize ne öğretir sorusuna nasıl cevap verirsiniz?

             Yaşam bize yalnız olmadığınızı, her anda bizimle bizde öz ben olarak, tekbir varoluş olan yaratanın bizde kendini yaşadığını, yaşattığını ve bizim bu dünyada sahip olarak değil, sadece şahit olarak varolduğumuzu anlamamız gerektiğini ve anlamamızı öğretiyor.
“BİR BEN VAR BENDE BENDEN İÇERİ.”
Bu sözü Yunus mu söylemiş Allah'ın bir kulu olarak, yoksa Yaratan mı Yunusun dilinden söylemiş yada ona söyletmiş.?

Cennette Korkmak yoktur, eminlik vardır. Onun için sevgili Başak hanım, insan kendini bildiğinde ,Hz. Muhammed’in Emin ismine nail oluyor.
Aşk Aynası işte bu kadar önemli gerçekleri Aşk boyutunda anlatıyor.
Okuyanlara AŞK OLSUN diyerek sizlere güzel okumalar diliyorum.
Aşk Ol'un..

 

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: BAŞAK ERTEKİN

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam