reklam
reklam

PAZARIN ATEŞİ DÜŞTÜ

Eklenme Tarihi: 7 Haziran 2019, Cuma - 17:29   Okunma Sayısı: 133898
Bu yıl sebze ve meyve fiyatları Türkiye’nin gündemini oldukça meşgul etti. Kış ayında vatandaşlar Pazar ve marketlerden elleri boş ve sitemkar şekilde evlerine geri döndü. Her gün izlediğimiz ve okuduğumuz haberlerde mutlaka mutfağımızı ve cebimizi ilgilendiren haberlere denk geldik. Vatandaşların alım gücü azalınca işler isyan noktasına gelince hükümet çareyi açtığı tanzim satış noktalarında buldu. Fiyatlar düştü düşecek derken yaz mevsimin gelmesiyle tezgahlarda yüzler gülmeye başladı. Mayıs ayında enflasyonda yaşanan sert düşüşte gıda fiyatları önemli rol oynadı. TÜFE endeksi yüzde 0.21 gerilerken fiyatı yüzde 60 düşen sivri biber, yüzde 51 düşen dolmalık biber ve yüzde 45 düşen salatalık en çok ucuzlayan ürünler olarak öne çıktı. Semt pazarlarında sebze ve meyvenin fiyatları yarıya kadar düştü. Fiyatlar normal seviyeye düşünce pazarcılarda vatandaşlarda oldukça memnun kaldı. Nisan ayı itibariyle indirim sinyali gelince tezgahlarda domatesin fiyatı 2,5 TL’ye ,patlıcan 3 TL’ye, biber 4 TL’ye kadar düştü. Mutfakların olmazsa olmazı olan patates 2,5 TL’ye, soğan ise 4 2,5 TL’ye kadar indi. Pazarın şampiyonu taze fasulye ise 8 TL’den satıldı.

FİYATLAR DÜŞMEYE DEVAM EDECEK
Satışlardan memnun olan pazarcı esnafı da fiyatların önümüzdeki haftalarda biraz daha düşeceğini ve bayram haftasında ise vatandaşların pazar arabalarını dolduracaklarını söyledi. Geçtiğimiz haftalarda fırtına, sel ve hortumla anılan Antalya'dan nihayet iyi haber geldiğini vurgulayan pazarcı esnafları yaz ayı ile vatandaşların rahat bir nefes alacağını söyledi.

TEZGAHTAKİ FİYATLAR YAPILAN TANZİM SATIŞLARIYLA AYNI

Tezgahlardaki fiyatlar geçtiğimiz aylarda semtlerde kurulan  tanzim satış noktalarındakilerle neredeyse aynı seviyeye gelmesi hem vatandaşın elini rahatlattı hem de pazar esnafının yüzünü güldürdü. Birkaç ay önce yüksek fiyatlara satılan meyve-sebzenin bir nebzede olsa fiyatlarında düşüş yaşanması vatandaşı pazar tezgahlarına yöneltti.

 

10 çeşit sebzenin uygun fiyatlarla satışa sunulduğu Tanzim Satış Noktalarıyla fahiş fiyatların önüne geçmeyi amaçlamıştı.

 

KUTU ŞEKLİNDE VERİLEBİLİR

 

Domates:3,5ve 2,5 TL

Biber: 3ve 4 TL

Patlıcan:4 ve 5 TL

Soğan: 3,5 ve 4 TL

Patates:2,5 ve 3 TL

Erik:5 TL

Kiraz:7,5 ve 8 TL

Kayısı: 5 ve 6 TL

Şeftali: 5 TL

Çilek:5 TL

Karpuz Kilo: 75 KRŞ

Kavun: Tane 10 TL 

Yeşil Fasulye: 5,5 TL

Kabak: 4 TL

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: ZEHRA EVCİL

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam