reklam
reklam

İnsanlık tarihini bitki heykelleriyle anlattılar

Eklenme Tarihi: 19 Mart 2016, Cumartesi - 10:00   Okunma Sayısı: 153104

ANTALYA

Türkiye'nin ilk kez ev sahipliği yapacağı EXPO 2016 Antalya kapsamında, Aksu ilçesindeki bin 121 dönümlük sergi alanında çalışmalar sürdürülüyor.

Kanadalı Mosaicultures Internationales De Montreal'in danışmanlığında yürütülen proje kapsamında, dönümlük alanda boyları bir ile 6 metre arasında değişen ve çeşitli figürlerin işlendiği bitki heykelleri yapıldı.

İlk buğdayın yetiştiği Mezopotamya'da uygarlığın doğuşunun tasvir edildiği bitki heykel sergisinde, ipek böceği ve İpek Yolu efsanesi, Asya'da tarım ve evcilleştirme, Asya'da pirinç ve bambu ekimi, Afrika'da hayvan koruyucu kabile "Masai" ve umudu sergileyen "ağaç diken adam" gibi temalar işlenerek Türkiye'nin ilk canlı bitki heykel sergi alanı oluşturuldu.

Tarihi İpek Yolu'nu bitkilerle tasvir ettiler

Çalışmada, ipeğin kervanlarla Çin'den çıkışı ve dünyaya yayılması anlatıldı.

Kervanda ipek böceğini tutan Çin Prensesini anlatan heykel için yaklaşık 40 bin bitki kullanıldı. Prensesin saçının topuzundan, küpelerine, şalındaki motiflere kadar bütün detayların işlendi.

Kanadalı firmanın Türkiye Temsilcisi Sinan Kahveci, AA muhabirine, "Çiçek ve Çocuk" temalı EXPO'da dev bitki heykelleriyle insan ve doğa ilişkisini anlatmaya çalıştıklarını söyledi.

"İnsanlık tarihini, uygarlığın doğuşunu özellikle çocuklara daha iyi anlatabilmek için bitki heykel figürleri yaptık" diyen Kahveci, ilk çağdan, toplayıcı, avcı insanlardan tarım toplumuna geçişi üç boyutlu hayvan figürleri ve peyzaj çalışmalarıyla anlattıklarını vurguladı.

Kaynak: AA
Editör: AA

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam