reklam
reklam

Ağrı'daki terör operasyonunda 25 tutuklama

Eklenme Tarihi: 18 Mart 2016, Cuma - 09:00   Okunma Sayısı: 139073

AĞRI

Ağrı'da, HDP Ağrı İl Örgütü binasına düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 27 kişiden, aralarında DBP Ağrı İl Eş Başkanı Barış Demir ve HDP Ağrı İl Eş Başkanı Hanım Yıldırım'ın da bulunduğu 25 kişi tutuklandı.

Ağrı Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin 14 Mart tarihinde düzenlediği terör operasyonunda biri sonradan olmak üzere 27 kişi gözaltına alındı. Gözaltında bulunan E.D. ve C.A., savcılıktaki ifadelerinin ardından serbest bırakıldı.

Mahkemeye sevk edilen DBP Ağrı İl Eş Başkanı Barış Demir ve HDP Ağrı İl Eş Başkanı Hanım Yıldırım ile Mürsel Yalçın, Cemal Akural, Selçuk Aktürk, Zeynep Mete, Leyla Saraç, İrfan Yıldız, Cemil Oğuz, Azat Taş, Turan Çabuk, Fırat Balıkçı, Necmettin Başçı, Nevzat Ayna, Fecri Yakut, Rojdan Erez, Furkan Ekinci, Mehmet Çelik, Özlem Demir, Güner Alptekin, İbrahim Cengiz, Fatma Arığ ve Selim Yılmaz "terör örgütüne üye olmak", Yasin Yılmaz ve Sedef Demir ise "terör örgütüne üye olmak" ve "terör örgütü kurmak ve yönetmek" suçlarından tutuklandı.

Terör örgütü PKK/KCK'nın HDP Ağrı İl Örgütü binasında "seminer" adı altında "sözde öz savunma yapılanmasını" oluşturmak ve kentte 21 Mart öncesi "sözde devrimci halk savaşı" başlatmak amacıyla yaklaşık 20 gündür, "çukur kazmak, kazılan çukurlara bomba ve mayın döşemek, güvenlik güçlerine mukavemet, saldırı düzenleme, özel savaş teknikleri ve ideolojik konularda eğitim verildiğine ilişkin istihbarat üzerine, parti binasına operasyon yapılmış, aralarında il yöneticilerinin de bulunduğu toplam 27 kişi gözaltına alınmıştı.

Kaynak: AA
Editör: AA

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam