reklam
reklam

MHP'li muhaliflerin açtığı davada duruşma tarihi belli oldu

Eklenme Tarihi: 15 Mart 2016, Salı - 12:00   Okunma Sayısı: 140889

ANKARA

MHP'li muhaliflerin avukatlarının, "kurultay çağrı heyeti" oluşturularak partinin olağanüstü kurultaya götürülmesi talebiyle açtığı davada, mahkemenin duruşma gününü içeren davetiyesi hafta başında taraflara ulaştı.

Ankara 12. Sulh Hukuk Mahkemesinde 5 Şubat'ta açılan dava kapsamında dosyadaki belgelerin tamamlanmasının ardından duruşma tarihini 8 Nisan Cuma olarak belirleyen mahkemenin davetiyesi, 14 Mart Pazartesi taraflara iletildi.

Davetiyede, duruşma saati 14.30 olarak bildirildi. 

Duruşmada, mahkemenin olağanüstü kurultayla ilgili karar vermesi bekleniyor.

Davanın geçmişi

MHP'de 16 il başkanı, partinin olağanüstü kurultaya götürülmesi için dava açmıştı.

Dava dilekçesinde 543 büyük kongre delegesinin, partinin büyük kongresinin olağanüstü toplantıya çağrılması hususunda noter vasıtasıyla talepte bulunduğu, talebin, kongrede tüzük değişikliğini de içerdiği belirtilmişti.

Dava tarihine kadar olağanüstü kongrenin toplanması kararı alınmadığı gibi MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin açıklamalarında talebin yerine getirilmeyeceğini beyan ettiği anımsatılan dilekçede, büyük kongreyi toplantıya çağırmak üzere Aksaray İl Başkanı Ayhan Erel, MHP Kurucular Kurulu Üyesi Ali Sağır ve Bursa Üst Kurul Delegesi Mehmet Bilgiç'in çağrı heyeti asil üyesi, MYK Yedek Üyesi Turan Yaldır'ın ise yedek üye olarak belirlenmesi istenmişti.

Kaynak: AA
Editör: AA

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam