reklam
reklam

GELENEKSEL MECİDİYEKÖY LİSESİ PİLAV GÜNÜ 

Eklenme Tarihi: 21 Mayıs 2019, Salı - 10:05   Okunma Sayısı: 395597
Mecidiyeköy Liseliler Geleneksel Pilav Günü, her yıl olduğu gibi bu yıl da Nisan ayı içerisinde  28 Nisan 2019 Pazar günü okul bahçesinde büyük katılım ve coşku ile gerçekleşti.

İSTANBUL

Rüzgar ve yağmur derken havalar iyice ısındı ve baharı artık iyice hissetmeye başladık. Tabiat uyandı her taraf çiçeklendi dallardaki kuşların sesleri baharın müjdecisi adeta…Baharla birlikte her taraf şenlendi, festivaller, sokak etkinlikleri derken şu sıralar en sıkça duyduğumuz yaklaşan yaz tatili dolayısıyla okulların pilav günü etkinlikleri....

Nisan ayı ile başlayan bu etkinlikler Mayıs ayı sonlarına kadar devam eder ve okul bahçesinde bir araya gelen o okulun mezunları eski öğrencilik günlerini yad ederek hem anılarını yaşamış hem de eski arkadaşları ile bir araya gelme şansı elde etmiş olurlar. Mezun oluşumuzun üzerinden uzun yıllar geçmiştir, belki kimimiz şehir dışına belki de yurt dışına gitmiş olabiliriz ama böylesi günlerde o buluşma gününün daveti alınır alınmaz orada olmak isteriz öğretmen ve arkadaşlarımızla özlem gidermek için can atarız. 

Geçtiğimiz günlerde böylesine güzel bir etkinlik ile bir araya gelen Mecidiyeköy Liseliler, her yıl geleneksel olarak düzenledikleri pilav günü etkinliğine yine o lisenin mezunu muhabir arkadaşım Sinan Beratlıgil ile katıldık. 

Her yıl Geleneksel olarak yapılan Mecidiyeköy Lisesiler Pilav Günü bu yılda yine güzel bir Nisan gününde 28 Nisan 2019 Pazar günü okulumuzun bahçesinde yapıldı. Mecidiyeköy Liseliler mutlu heyecanlı günde oldukça kalabalık bir katılımla hazır bulundular. Eski dostlar, eski arkadaşlar birlikte okul günlerine döndüler. Okuldaki sıralarına çıktılar, o eski günleri andılar bazıları duygusal anlar yaşadı. Ayrıca  pilav ve ayran ikramı çok güzeldi. Mecidiyeköy liseliler komitesinin hazırladığı organizasyon da oldukça renkli geçti. Komite Başkanı Ünal Karataş ve yardımcıları Sefer Kapıcıoğlu ,Birdal Allahverdi  ve komite üyeleri Perihan Erdem, Didem Keçeci, Ayşe Davran, Gülsen Anıl, Mustafa Aksoy, Yusuf Yurteri, Şerif Değirmenci, Necati Başman, Naci Koç, Sinan Küpeli, Celal Arıkan tüm arkadaşları için muhteşem bir organizasyon hazırlamışlar. Ve tüm masraflar komite tarafından karşılanmıştır. Tüm eski dostlar aynı sıraları paylaşanlar adeta sıralardaki heyecanı  geç saatlere kadar sohbet ederek, eğlenerek yaşadılar, hasret giderdiler. Bu güne katılan arkadaşlarımın isimlerini hepsini sayamasam da bazı arkadaşlarımı sayabilirim. 

Ünal Karataş, Kemal Dinler, Nahit Malikler, Sefer Kapıcıoğlu, Turgut Kahraman, Turgay Kazancı, Remziye Doğan, Meriç Uçar, Birdal Allahverdi, Yusuf Yurteri , Özkan Efecan, Emine Orhon, Zeynep Elmas, Sevim ve Melek Şahin kardeşler, Sema Demirtaş, Mustafa Basmaz, Perihan Erdem, Çimen Erdem, Ayşe Davran, Altan Erdem, Sinan Küpeli, Emine Ergün, Güzin Pişkin, Birdal Aydın, Hülya Keçeci, Naci Koç, Nalan Tenten, Hatice Yıldız, Ayla Demir, Tülay Karayılan, Önder Gülten ,Nurten Çavdar Bilgiç, Rezan Keçeli, Gülay Yilgoer, Melek İşlek, Tamay Çiçek, Yıldıray Eyüpoğlu, Nurdan Duymaz, Kamile Kamile, Züleyha Yaşar, Müzeyyen Akça, Mustafa Aksoy, Ersan Göktepe, Mine Uysal, Kıymet Yıldız, Birdal Aydın, Gülay Büyüksu, Vedat Gül, Aynur Dalkıran, Şenay Yılmaz,Ali Aytan, Neşe Pişkiner ,Hatice Durukan, Hülya Altun, İbrahim Uçar, Metin Sevinç, Menderes Kabataş, Güngör Ünver, Birol Bayraktar, Nurettin Oduncu, Mehmet Uzun, Sema Saracık, Bilge Topaloğlu, Julide Şenlik, Emine Huz  Murat Huz, Cengiz Yaatası, Süleyman Şahin, İngilizce Hocamız Nermin Soyer, Güler Ergün Serbestepe ,Filiz Kırık, Murat Gönenç, Nurten Ünüvar, Sema Bülbülkaya, Reha Baykal, Ali Kemal Kocaer, Sevinç Kebabçı Yılmaz, Meral Bilgiç, Semra Kızılöz ,Handan Çetinkaya, Gökçe Gülhan Bal, Öznur Ayaz, Nilgün Özmeral, Şükran Pizli, Sinan Dikmen, Dilek Denizli, Berrak Öztuna, Kezman Karabeyin, Ahmet Aydemir, Havva Pudre Resim Hocamız, Nezih Temel ve daha birçok arkadaşımız katıldı…..

         

 

Mecidiyeköy lisesi gönüllüsü ben Sinan Beratlıgil arkadaşlarımla güzel bir gün geçirdim. Onlarla olmaktan gurur duydum.

Büyük bir katılım ve keyifle geçen pilav gününde Komite Başkanı Ünal Karataş bu özel gün hakkında şunları dile getirdi.  

‘’Bu sene Pilav Günü’müzü 28 Nisan 2019 Pazar Günü Saat 12.de yaptık. Her zaman olduğu gibi coşku dolu, sevinç dolu, müthiş keyifli geçen bir Pilav Günü oldu.

Okul Müdürlüğümüzün ev sahipliğinde Komitemizin Organizasyonu ile geçen bu başarılı pilav öncesi hazırlıkları da aynı heyecan ile başladı. Süslemeler ve tüm pilav hazırlıkları, , masa, sandalye, şemsiyeleri dizmesiyle pilava hazırdık. Bahçede Komite arkadaşlarımız gelmeye başlayan mezun ve misafirleri karşılamaya başladılar. Komite Başkanımız saygı duruşu ve İstiklal marşı ile programı başlattı.

Konuşmalar sonrası herkes karavanadan etli pilav, baklava tatlısı ve ayrandan oluşan menüsünü alarak yerlerine geçtiler.

Hayatlarının en güzel yıllarını Mecidiyeköy Lisesi’nde geçiren Mecidiyeköy Liseliler, mezun olsalar da başka şehirlere ve ülkelere gitseler dahi her yıl Pilav Günü münasebeti ile okullarına gelmekten başka düşünceleri olmadığını okulun kapısından girince anlıyorlar. Onlar geçmişlerine bağlı olup geleceklerinin sonsuz olmasını ve okullarının karanlığı ezenlerin lisesi olarak anılmasını severler.

 

    


BAŞKAN ÜNAL KARATAŞ'TAN TEŞEKKÜR GELENEKSEL GÜNLERİN, GELENEKSEL TADI!

Her yıl KOMİTE mizin organizasyonu ve Okul Müdürlüğümüzün ev sahipliğinde yaptığımız "PİLAV GÜNÜ" müzde 28 nisan 2019 Pazar günü Okulumuzun bahçesinde hep beraberdik.
Bu tür etkinlikleri yapmamızın hem birbirinden farklı kuşakların buluşmasına, hem de Lisemizin değerlerinin yeniden yaşanmasına olanak sağlamaktadır. Geçen ve neredeyse bir ömür sığabilecek yıllara , yıllarla değişen konumlarımıza, yaşanmışlardaki farklılıklarımıza karşın yine de bir aradayız. Bu birliktelik dostluğun bağlılığın devamı anlamındadır.
"PİLAV GÜNÜ" Organizasyonunu gerçekleştiren KOMİTE ve emeği geçen arkadaşlarımı kutlarım.
Bu gün değişik illerden ve ilçelerden gelen tüm dostlarımıza "MECİDİYEKÖY LİSESİ MEZUNLARI KOMİTESİ" adına teşekkürlerimi sunarım. ayrıca,

Okul Müdürüme, Öğretmenlerime, Mecidiyeköy Mahallesi Muhtarıma, , Değerli Konuklarıma, Mezun Arkadaşlarıma Şahsım ve Komite Arkadaşlarım adına sevgiler ve saygılar sunarım.’’

 

 

 

 

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: EMİNE KALYON AVCI-SİNAN BERATLIGİL

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam