reklam
reklam

PSİKİYATR İLAÇLARINI KULLANIRKEN DİKKAT

Eklenme Tarihi: 16 Mayıs 2019, Perşembe - 11:25   Okunma Sayısı: 165103
Sarıyer Belediyesi Engelli Çocuk ve Ailelerine Destek Merkezi (EÇADEM), Koç Üniversitesi’nden Çocuk ve Ergen Psikiyatristi Tuğba Mutluer’i konuk aldı. Ailelere ilaç kullanımı hakkında bilgi veren Mutluer, “İlacı birden bırakmak ya da başkasının tavsiyesi üzerine bir ilaca başlamak çok yanlış” dedi.

EÇADEM’li hemen her ailenin çocuğu, otizm, duygu durum bozuklukları, epilepsi gibi sebeplerden dolayı ilaç kullanıyor. Fakat ilaç kullanımında yapılan bazı yanlışlıklar kimi zaman hastalıkların seyrinde olumsuzluklara sebep olabiliyor. Bu konuda ailelere biraz olsun yardımcı olabilmek adına EÇADEM’de Koç Üniversitesi’nden Çocuk ve Ergen Psikiyatristi Uzm. Dr. Tuğba Mutluer’in sunumuyla bir eğitim düzenlendi. Mutluer, eğitimde ailelere ilaç kullanımıyla ilgili geniş çapta bilgilendirme yaparken aynı zamanda velilerin sorularına yanıt verdi.

 

TAVSİYE ÜZERİNE İLAÇ KULLANMAYIN

Çocuk ve Ergen Psikiyatristi Tuğba Mutluer ilaç tedavisinin önemine değinerek, “İlaç tedavisi çok önemli. İlacı birden bırakmak ya da başkasının tavsiyesi üzerine bir ilaca başlamak çok yanlış. Bu tedaviyi güçleştirir hatta daha kötü durumlara sebep verir. İlaçlar yalnızca doktor kontrolünde başlatılmalı veya bırakılmalı” dedi. Mutluer, velilerin soruları üzerine kırmızı ve yeşil reçetenin anlamlarını anlatarak, kullandıkları hangi ilacın kırmızı veya yeşil reçeteye sahip olduğunu da açıkladı.

Kaynak: HABER BÜLTENİ
Editör: HABER BÜLTENİ

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam