reklam
reklam

DÜNYA YILDIZLARI İSTANBUL’DA BULUŞACAK

Eklenme Tarihi: 16 Mayıs 2019, Perşembe - 10:08   Okunma Sayısı: 191903
Dünya Karate Şampiyonası’nın ardından en yoğun katılımlı organizasyonlar arasında yer alan Karate 1 A Serisi’nde sezonun ikinci etabı İstanbul’da yapılacak. Tokyo 2020 Olimpiyat Oyunları için kota puanı veren organizasyon 17-19 Mayıs tarihlerinde düzenlenirken, 100’ü aşkın ülkeden 2 bine yakın sporcu mücadele edecek.

Dünya Karate Federasyonu’nun (WKF) en yoğun katılımlı organizasyonları arasında yer alan Karate 1 A Serisi’nde heyecan Türkiye’ye taşınıyor. Sezonun ikinci etabına ev sahipliği yapacak İstanbul, 17-19 Mayıs tarihleri arasında dünya karatesinin yıldız isimlerini ağırlayacak.

Tokyo 2020 Olimpiyat Oyunları’na kota puanı veren organizasyonlar arasında yer alan ve 2010 yılından bu yana Türkiye’nin ev sahipliği yaptığı Karate 1 A Serisi’nin İstanbul etabı, en yüksek katılımın olduğu yıl olarak kayıtlara geçecek. Daha önce ise en yüksek katılımın olduğu 2017 İstanbul etabında 86 ülkeden 1282 sporcu mücadele etmişti.

İstanbul WOW Hotel’in ev sahipliği yapacağı müsabakalara şu ana kadar 101 ülkeden 1813 karateci kayıt yaptırdı. Büyükler kategorisinde düzenlenecek organizasyonda kata ve kumite olmak üzere 12 ferdi, iki takım dalında madalya dağıtılacak.

Kadınlarda ferdi ve takım kata ile ferdi kumite 50, 55, 61, 68 ve +68 kiloda; erkeklerde ise ferdi ve takım kata ile ferdi kumite 60, 67, 75, 84, +84 kiloda müsabakalar yapılacak.

Cuma ve Cumartesi günü yapılacak eleme müsabakalarının ardından tüm madalya mücadeleleri, 19 Mayıs Pazar günü gerçekleştirilecek.

OLİMPİK MİLLİ TAKIM TAM KADRO

Tokyo 2020 Olimpiyat Oyunları kamp kadrosunda yer alan Büyükler Milli Takımımız’ın tam kadro yer alacağı müsabakalarda ayrıca, farklı kategorilerde Ay-yıldızlı formayı giymiş sporcular da yarışma hakkına sahip olacak.

Tokyo 2020 için kota puanı veren organizasyonda dünya karatesinin yıldız isimleri de tatamide olacak. Ev sahibi Türkiye’nin dışında Japonya, İtalya, Mısır, İspanya, Fransa en kalabalık kafileler olarak Türk sporseverlerin karşısına çıkacak.

 

 

 

 

DELİHASAN: ÜLKEMİZE DUYULAN GÜVENİN GÖSTERGESİ

Türkiye Karate Federasyonu Başkanı Esat Delihasan, 2011 yılından bu yana ev sahipliği yaptıkları organizasyona katılımın, Türkiye’ye duyulan güvenin bir yansıması olduğunu söyledi.

Başkan Delihasan, “Türk karatesinin dünyadaki yeri artık tescillendi. Türkiye’nin organizasyon düzenleme başarısı da ortadayken 2011’den bu yana en yüksek katılımın olduğu İstanbul etabı, dünyanın ülkemize duyduğu güveni göstermektedir. Geçtiğimiz yıl Karate 1 kapsamında Premier Lig etabına ev sahipliği yapmıştık fakat bu yıl Seri A etabı olarak düzenlenecek. İki organizasyonun da kalitesi üst seviyede ve Tokyo 2020 Olimpiyat Oyunları için kota puanı veriyor. Olimpik puanlamada ilk 10 içerisinde yer alan sporcularımızın kendi seyircimiz önünde çıkacağı müsabakalarda kazanacakları puanlar ile yerlerini sağlamlaştıracaklarına inanıyorum. Hem milli sporcularımıza hem de tüm katılımcı, antrenör ve organizasyonda görev yapacak arkadaşlarımıza başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı.

  

KARATE 1 PREMİER LİG VE A SERİSİ HAKKINDA

Dünya Karate Federasyonu (WKF) tarafından 2010 yılında hayata geçirilen Karate 1 Premier Lig, yılda sekiz etap olarak düzenlendi. Dünya Şampiyonası’nın ardından en prestijli ve yoğun katılıma sahne olan organizasyon, 2011 yılından bu yana aralıksız olarak İstanbul’da da düzenleniyor.

2016 yazında karatenin Olimpiyat Oyunları programına dahil edilmesinin ardından Dünya Karate Federasyonu, 2017 yılı itibariyle Karate 1 Premier Lig ve Karate 1 A Serisi olmak üzere organizasyonları ikiye ayırdı.

 

2018 yılı itibariyle her iki organizasyonun etaplarında elde edilecek başarılar, karatecilerin Olimpiyat vizesi alabilmeleri için puanlarına doğrudan etki edecek.

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: EMİNE KALYON AVCI-SİNAN BERATLIGİL

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam