reklam
reklam

17 yaşlarına döndüler!

Eklenme Tarihi: 1 Mayıs 2019, Çarşamba - 10:46   Okunma Sayısı: 361866
Erenköy Kız Lisesi Mezunları yıllarca sınıflarında eğitim aldıkları, koridorlarında koşturdukları binaların yıkılmasına günler kala, Mezunlar Günü için Genç Fidanlar Bahçesi’nde son kez buluştu

Türkiye’nin en eski kız okullarından biri olarak 1911’de İnas Numune Mektebi adıyla açılan ve kadınların yüksek düzeyde eğitim alması amacıyla 1916’da “Sultani” olarak lise eğitimine geçen Erenköy Kız Lisesi mezunları tarafından kurulan Erenköy Kız Liseliler Derneği, okullarının yıkılıp yenilenme sürecine girmesine günler kala, geleneksel Mezunlar Günü’nü son kez okullarının bahçesinde gerçekleştirdi. Buluşma Erenköy Kız Lisesi mezunlarının “102 Öncü EKL’li” adlı sergiyi ziyaretiyle başladı. Erenköy Kız Liseliler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Güzin Övünç’ün açılış konuşmasının ardından, derneğin Kurucu Başkanı Dr. Mutlu Urcun Atagün’ün aynı zamanda ölüm yıldönümü olması nedeniyle anma töreni yapıldı. Erenköy Kız Liseliler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Güzin Övünç, Mezunlar Günü’nde eski mezunlarının modern yeni binalarına kavuşmadan önce bildiği, yaşadığı, anılarını biriktirdiği okullarına hep birlikte veda etmek istediklerini, yeni binaları ile yaşanacak yeni güzellikler için de çok heyecanlı olduklarını belirtti. Daha sonra 50 yıllık mezunlar için bir kolye töreni düzenlendi. Sonrasında ise 25, 30 ve 40 yıllık mezunlar için plaket ve kep töreni gerçekleştirildi. Buluşmanın en renkli anı ise, Erenköy Kız Lisesi mezunları tarafından oluşturulan koronun performansı oldu. Okulun müzik öğretmeni Mustafa Yeleğen tarafından oluşturulan koronun seslendirdiği Yeşilçam şarkıları, etkinliğe katılanların adeta coşmasına neden oldu.

               

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: YUSUF KEMAL YILDIZ

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam