reklam
reklam

DUYULARIMIZA HİTAP EDEN BİR SERGİ

Eklenme Tarihi: 27 Nisan 2019, Cumartesi - 00:57   Okunma Sayısı: 209474
Maslak... İstanbul'un önemli iş merkezlerinden ve belki de başta gelenlerinden birisidir diyebiliriz. Özellikle daha önce çorap fabrikasının bulunduğu yerdeki köhne binaların yerine gökdelenlerin yapılması bu semtin çehresini değiştirmiştir. Maslak 42 adeta göğe uzanan bir site olmuştur.

Maslak’ta parfüm mağazası

Maslak...  İstanbul'un önemli iş merkezlerinden ve belki de başta gelenlerinden birisidir diyebiliriz. Özellikle daha önce çorap fabrikasının bulunduğu yerdeki köhne binaların yerine gökdelenlerin yapılması bu semtin çehresini değiştirmiştir. Maslak 42 adeta göğe uzanan bir site olmuştur.

Daha düne kadar gıda sektöründe birkaç mekânın isim yapmasına karşılık bugün isim olan pek çok firma, Maslak-42 içinde kendisine yer bulmuştur. Gözlük çeşitleri ve kıyafet gibi büyük çoğunluğun girip çıktığı mekânlara, değişik dizaynı ve farklı özellikleriyle bir de parfüm mağazası eklenmiştir. Parfüm denince çoğumuzun aklına bir iki marka gelebilir.  Nice $ çok mağazasının yetkilisi Metin İmren ile konuştuk. Söyledikleri bize ilginç gelmiştir.

 

Parfümlerin nitelikleri

“… Dünyanın sayılı satış noktalarında bulunan ve esansları özel olarak hazırlanan parfümleri burada sizinle buluşturuyoruz. Hepsinin hem içerikleri hem de marka değerleri olarak dünyada önemli bir yeri var. En fazla satış noktası olan parfümümüz şu anda dünyada 450 satış noktasında sunulmaktadır. Burada 50 satış noktası, 30 ve 40 satış noktasında bulunan parfümlerimiz de var. Her yerde alamayacağınız ama aldığınızda da vaz geçemeyeceğiniz kokular satıyoruz.

İçeriklerinde doğal malzemeler bulunmaktadır. Size diyorsam ki, bunun içinde gül var, iki buçuk ton gülden bir litre esans elde edip sonra o esansı da bu parfümlerde kullandığımızı düşünebilirsiniz. Yaklaşık 450 farklı parfüm var, bu sayıdaki parfümün içinde yaklaşık 1400-1500 civarında farklı esans vardır. Bir gülün değil 12 gülün, bir amberin değil 10 farklı amberin esanslarını bulabileceğiniz satış noktası diyebilirim.

Mağazanın adı: NICHE&CO, Serginin adı: Başka Bir Âlem’dir. Başka bir yer sergisi… Şimdilik bakalım önümüzdeki aya kadar devam edecek gibi gözüküyor ama belki biraz daha uzatabiliriz. Burada bir sergi olmasının amacı da şudur: Burada gördüğümüz her şey öncelikle atölye üretimidir. Parfümlerin hepsi de atölye üretimidir.

Birileri bu güzel kokar diye esansları biraraya getirmiyor. Ben, en güzelini nasıl yapabilirim, alıcıma en güzelini nasıl sunabilirim, diyerek biraraya getiriyorlar. Buradaki parfümlerin çoğu siz beğenin diye değil, sanatçının beğendiği şekilde yapılmıştır. Klasik bayan ve erkek kokularımız da var ama bayan erkek, yaşlı genç şeklinde bir ayırımımız olmuyor…”

 

İlginç bilgiler

Pagan ritüellerle güçlü bağları yüzünden bazı erken dönem Bizans Hristiyan liderleri dini törenlerde tütsü kullanımını hatta kişisel olarak parfüm kullanımını bile yasaklamıştır. 5’inci yüzyılda koku özellikle tütsü ve kokulu yağlar kilise ritüellerinin vaz geçilmez bir parçası haline gelmiştir.

Bizans soyluları ve kraliyet mensupları, halkın önüne çıkacakları zaman, çeşitli bitki ve çiçekler aracılığıyla yapılan parfümleri kullanmışlar. İmparatoriçe Zoe (1042-1055), yatak odasında bir parfüm atölyesi bile kurdurmuş. Hizmetkârlar, kokuları harmanlama sanatında eğitilmişler. “10’uncu yüzyıl Bizans Törenler Kitabı” kraliyet geçit töreni için Konstantinopolis halkının sokakları çam yongaları, sarmaşıklar, defne ağaçlarının yaprakları ve biberiye dallarıyla kapladıklarını kaydetmiştir.

 

Halit Demirel ve resim sergisi

Yurt içi ve yurt dışında açtığı sergilerle sanat camiasında tartışılmaz bir yeri olan sanatçı Halit Demirel, yaratıcı çalışmaların olduğu kadar çarpıcı buluşların da sahibidir. Bu mekânda bir serginin açılmasını fırsat bilmiş ve tablolarını değerlendirmek ve duvarları süslemek amacıyla eserlerini bu mağazada teşhir etmeyi tercih etmiştir. Kısaca özgeçmişine göz atarsak;

Halit Demirel, İnönü Üniversitesi, Eğitim Fakültesi, Resim Bölümü (1993-95)’nde okumuş, 1999 yılında Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim bölümünde eğitimini tamamlamıştır.

Öncelikle Balkan Naci İslimyeli Atölyesi olmak üzere Prof. Mehmet Özer, Prof. Mustafa Pilevneli, Prof. Tayfun Erdoğmuş, Dr. Öğr. Üyesi Mürteza Fidan gibi sanatçılarla atölye çalışmaları yapmıştır.

İstanbul’da çeşitli reklam ajanslarında tasarımcı reklam sanat yönetmeni ve kreatif direktör olarak çalıştı. Çalışmalarına İstanbul’da devam eden sanatçı bu güne kadar

birçok platformda sergi ve etkinliklere katıldı.

 

Katıldığı sergi ve etkinlikler

  • Art Ankara, ART fair/Ankara (2019)
  • Başka bir yer, Gama Gallery/Beyoğlu (2019)
  • Confluence, GX Gallery/London (2019)
  • Contemporary İstanbul (2018)
  • 3. Uluslararası 9. Sokak Çalıştayı/Maslak (2018)
  • Zorlu / Eataly (2016)
  • İstanbul yaz sergisi, Antrepo 5, Karaköy (2011)
  • Almelek Sanat Galerisi (2007)
  • Tersane Sanat Etkinlikleri/Tuzla (2007)
  • Almelek Sanat Galerisi (2006)
  • Deniz Müzesi (2005)
  • Ortaköy Sanat Galerisi (2000)
  • M.Ü.G.S.F. Salon Sergisi (1998)
  • Tüyap, Genç Etkinlik “Kaos” (1997)
  • Kadıköy Sokak Sergisi (1995)
  • Sabancı Kültür Merkezi (1994)

AYNI SERİNİN DEVAMI OLAN ESERLER

ŞİMDİ DE 42 MASLAK-NICHE&CO’DA

“BAŞKA BİR YER” / 8 MART- 10 MAYIS 2019 – İSTANBUL

Bir başka deyişle; “Başka Bir Âlem”

İlk izlenimde bu dünyaya ait olmadıkları hissini uyandıran eserler sanki zihnin birer topoğrafyası…

Birçoğu, dış bükey metalin üzerine suluboya ve akrilik tekniğiyle üretilmiş eserlerin monokrom tonları arasında yer yer bakır, gümüş ve farklı metalik tonlarla katmanlandığını görüyoruz.

Asıl yolculuk ise, eserlere yakından bakmaya başladığınızda başlıyor. İnce detaylar ve derin dokuların hâkim olduğu yüzeyler, izleyiciyi adeta bambaşka bir âleme doğru sürüklüyor.

                                      

 

 

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: BAŞAK ERTEKİN

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam