reklam
reklam

MİLYONLARCA İNSANI AŞI KORUYOR AŞIYI REDDETMEYİN!

Eklenme Tarihi: 24 Nisan 2019, Çarşamba - 12:27   Okunma Sayısı: 133536
Dünya Aşı haftası nedeniyle (24-30 Nisan) Enfeksiyon ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Mesut Yılmaz

 

“Milyonlarca insanı etkileyen salgınları bitiren aşıyı reddetmeyin. Dünya Sağlık Örgütü’ne göre, her yıl kızamık aşısı olmayan 2,6 milyon insan kızamık rahatsızlığından hayatını kaybediyor. Grip hastalığı ise her yıl 1 milyona yakın insanı öldürüyor. Sağlıklı nesiller yetiştirmek istiyorsak çocuklarımızı tüm testleri ve güvenlik çalışmaları yapılmış aşılarla aşılatmalıyız.” uyarılarında bulundu.

 

GRİP AŞISI OLDUK AMA KORUMADI

Grip ve nezlenin karıştırıldığını ifade eden Medipol Mega Üniversite Hastanesi Enfeksiyon ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Mesut Yılmaz;

“Halk grip ve nezleyi karıştırıyor, grip aşısı sadece gripten korur, grip aşısı sonrası nezleye yakalanmanız doğaldır. Nezle olanlar aşı yaptırsam da yaptırmasam da hastalanıyorum diye ifade ederler. Bu doğru değildir. Grip her yıl 1 milyona yakın insanı öldürdüğü için aşılama öneriliyor, çok yakın zamanda global grip aşısı gelecek yani her yıl aşılanmaktan muhtemelen kurtulacağız. Her konuda aklınıza takılan tüm soruları uzmanına sorun. Aşıyı aşı uzmanına, akciğer hastalığını akciğer hastalığı uzmanına sormak gerekiyor. Sağlıklı nesiller yetiştirmek istiyorsak çocuklarımızı tüm testleri ve güvenlik çalışmaları yapılmış aşılarla aşılatmalıyız. Yetişkinler de gerekli aşılarını takip etmeli, olmam gereken aşı var mı diye aile hekimine başvurmalı” dedi.

 

MUTLAKA YAPILMASI GEREKEN AŞI ÇEŞİTLERİ

Her aşının hastalığa ve mikroba özel olduğunu dile getiren Prof. Dr. Yılmaz

“Örneğin menenjit aşısı için 2 bakteri ile aşılama yaptığımızda o bakterilere karşı oluşan menenjitten korumuş oluruz. Günümüzde uygulanan aşılar ise zaten olmazsa olmaz aşılar, hepatit B, difteri boğmaca, tetanoz, kızamık kabakulak, kızamıkçık ve diğerleri. Aşılar sadece çocukluk dönemi için değil, yetişkin dönemde de uygulanır. Tüm yetişkinler difteri, tetanoz aşısı, ileri yaşta zatürre, grip ve zona aşılarıyla aşılanırlar. Dünya üzerindeki milyonlarca insanı hastalık koruyan aşı hakkında globalde hareketlenmeler yaşanıyor. Örneğin İtalya'da geçtiğimiz ay alınan bir karar ile aşısız çocukların devlet okullarına kabul edilmeyecekleri

açıklandı. Diğer birçok ülke dahil özellikle son dönemde aşıya teşvik ve iyileştirmeler ülkemiz de de artıyor. Bunlar sevindirici gelişmeler” diye konuştu.

Kaynak: HABER BÜLTENİ
Editör: HABER BÜLTENİ

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam