reklam
reklam

Türkan Şoray’ı ağlattılar!

Eklenme Tarihi: 13 Nisan 2019, Cumartesi - 00:19   Okunma Sayısı: 396287
Kadıköy, Bostancı, Erenköy Zihnipaşa ve Feneryolu halk eğitim merkezleri örnek bir projeye imza attılar. Türk sinemasının sultanı Tükan Şoray’ın hayatından kesitler sunan tiyatro gösterisi ve Türkan Şoray’ın çeşitli sanat dallarından portreleri hayranlık uyandırırken, Türkan Şoray program boyunca duygusal anlar yaşadı

Kadıköy’de verdikleri eğitimle, gerek yetişkinlere, gerekse dezavantajlı gruplara hizmet veren, bazen insanların içindeki cevherleri ortaya çıkaran, amatör ressamlar, amatör tiyatro sanatçıları yetiştiren, hatta bu kursiyerlerin içinden zaman zaman profesyonel sanatçılar bile çıkaran Kadıköy, Bostancı, Erenköy Zihnipaşa ve Feneryolu Halk Eğitim Merkezleri sosyal sorumluluk projelerine de imza atıyor.

Kadıköy’ün 4 Halk Eğitim Merkezi daha önce ortaklaşa geliştirdikleri kurs programlarıyla Erenköy Ruh ve Sinir Hastanesi’nde bağımlılıktan kurtulma mücadelesi verenlere sanat ve sporla destek oldular. Bağımlılıktan kurtulmak için tedaviyi kabul eden ve bu yönde çaba gösterenlere sanat, spor, sosyal ve kültürel konularda da destek verilmesini amaçlayan projede çoğu uygulamalı sanatlar olmakla birlikte, halk oyunları, müzik, drama, aşçılık, ; resim, mozaik, ahşap yakma ve geleneksel el sanatları dallarında toplam 81 kurs açıldı.

Türkan Sultan

ayakta alkışladı

Kadıköy Milli Eğitim Müdürlüğü’nün düzenlediği Eğitim Atölyeleri Gençlik Buluşmaları”nda 4 halk eğitim merkezinin öğretmen, usta öğretici ve kursiyerleri ile kucaklaşan Türkan Şoray, “Bugün gerçekten meslek hayatım boyunca unutmayacağım bir gün yaşıyorum. Sizler ölene kadar kalbimdesiniz." Dedi

Rol aldığı bazı filmlerden kesitlerin de tiyatro performansı olarak sahnelendiği programda Türkan Şoray, kendini canlandıran amatör tiyatroculara özel bir ilgi gösterirken, sannede yer alan tüm kursiyerleri ayakta alkışları ve tebrik etti.

Bir alkış da programı

sunan Turgay Bezek’e

Programın sunuculuğu görevini üstlenen Fenerbahçe Anadolu Lisesi Müdür Yardımcısı Turgay Nail Bezek, başarılı sunumuyla ve performansıyla güne ayrı bir renk kattı. Türkan Şoray için hazırlanan kısa belgeseli seslendirmeyi de başarıyla gerçekleştiren Turgay Nail Bezek profesyonel sunuculara taş çıkartan sahne hakimiyetiyle alkışı hak etti.

Her branştan eser vardı

Eğitim yılının başından itibaren yoğun bir çalışmaya imza atan halk eğitim öğretmen ve kursiyerleri resimden el nakışına, Cam Teyzinattan takı tasarımına, ebrudan dekoratif el sanatlarına, giyimden seramik sanatına, moda tasarımından kırkyamaya, kağıt rölyeften ağaç yakmaya kadar bir çok alanda Türkan Şoray’ı anlatan eserler meydana getirmişler.

Programın organizasyonunu başından sonuna üstlenen ve büyük özveriyle çalışan Kadıköy İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Esra Özgenç, program sonundaki hediyesiyle Türkan Şoray’ı bir kez daha duygulandırdı. Kadıköy İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Türkan Şoray adına TEMA tarafından oluşturulan Çanakkale Dumlupınar Hatıra Ormanı'nda 5 adet fidan dikti. Esra Özgenç, bu fidanların sertifikasını Türkan Şoray’a       takdim etti.

Kadıköy Halk Eğitim Merkezi kursiyerlerince yapılan, Türkan Şoray’ın çekmiş olduğu 222 filminin isminin olduğu cam tablo Kadıköy Halk Eğitim Merkezi Müdürü Hülya Narsap ve kurum öğretmenleri tarafından Türkan Şoray’a hediye edildi.

Erenköy Zihnipaşa Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Neriman Tokatlıoğlu, Türkan Şoray’a kurumuna özgü bir ürün hediye etti.

Neriman Tokatlıoğlu, Halk Eğitim Merkezi'ndeki öğretmenlerin ürettiği ismini de kendilerinin koydukları ve patentini de aldıkları "Zihnipaşa kurabiyesi"ni Türkan Şoray’a hediye etti.

Bostancı Halk Eğitim Merkezi kursiyerleri tarafından Halıya Resim Dokuma Sanatı ile yapılan Türkan Şoray Portre çalışması İlçe Milli Eğitim Müdürü Sadık Aslan tarafından Türkan Şoray’a İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü adına hediye edildi.

Feneryolu Halk Eğitimi Merkezi Müdür V. Hakan Altıntarla da Türkan Şoray’a kurumunun kursiyerleri tarafından yapılan el emeği göz nuru seramik tabağı hediye etti.

 

 

Resimaltı

 

Programın düzenlenmesinde emeği geçen ekip; Feneryolu Halk Eğitimi Merkezi Müdür Yardımcısı Figen

Oğuzsoy, Feneryolu Halk Eğitimi Merkezi Müdür V. Hakan Altıntarla, Kadıköy Halk Eğitim Merkezi

Müdürü Hülya Narsap, Kadıköy İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Esra Özgenç, Erenköy Zihnipaşa Halk

Eğitimi Merkezi Müdürü Neriman Tokatlıoğlu, Bostancı Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Cihan Bingöl

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: BAŞAK ERTEKİN

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam